Публикуваха състава на еликсира на младостта

Учени от канадския Университет МакМастър издадоха състава на еликсира на младостта. Съгласно техните данни, създаденият в лабораторни условия коктейл има положително въздействие не само върху физиологичните, но и върху умствените способности на човека.

В хода на експеримента (с лабораторни животни) специалистите са създали истински подмладяващ коктейл, който се състои от фолиева киселина, витамини В1, С, D, E, бета-каротин, ацетилсалицилова киселина, чесън, джинджифилов корен, гинко билоба, женшен, екстракт от зелен чай, рибено и ленено масло, магнезий, мелатонин и калий.

Експертите са разделили опитните мишки в две групи. Едната от тях редовно е получавала биологично активната добавка. В резултат на това гризачите, подхранени с коктейла, са съхранили своите оптимални физиологични и умствени показатели много по-дълго. В сравнение с тях, мишките, получаващи обикновена храна, са изостанали с 50% по всички показатели.

Анализът от получените данни показва, че създаденият коктейл поддържа енергийния запас на клетките, повишава имунитета, неутрализира действието на свободните радикали, понижава риска от развитието на диабет, рак и сърдечно-съдови заболявания, съобщават Science Daily.

Вижте още:

Зелето - храна и лекарство

Ленено масло за отслабване, здраве и красота

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign