9 Хранителни продукта за красота и свежест

В листата от храни, чиято употреба оказва положителен ефект върху външния ни вид, преобладават зеленчуците.
Учените са съставили списък от продукти, които трябва да бъдат неотменна част от нашето меню.

Първа в списъка е водата (изворна или пречистена). Именно водата помага за предотвратяване на дехидратацията и прави кожата сияйна и здрава.

Втори е спанакът - богатият на витамини А и С, магнезий и антиоксиданти зеленчук, придава на кожата допълнителна еластичност.

Трети по значимост е бадемът, известен с високото си съдържание на калций, протеини и витамин В, необходими за здрава и бляскава коса и красиви нокти.

В списъка е включена и сьомгата. Съдържащите се в нея Омега-3 мазнини понижават прекомерната чувствителност и предразположеност към зачервявания по кожата, придават на лицето естествено и младежко сияние. Същите полезни мазнини се съдържат в големи количества и в авокадото и рибата тон.

Аспержи - още един необходим продукт в полза на красотата - възстановява клетките на кожата и възпрепятства появата на бръчки.

Не трябва да забравяте и за орехите, които са богати на мастни киселини и витамин В. Те са способни да сътворят чудеса със състоянието на косата, придавайки ѝ сила и блясък.

Последен в списъка на най-полезните за красотата продукти е морковът. Този зеленчук се грижи за белоснежната Ви усмивка, тъй като служи като естествен скраб за зъбите. (С консумацията на моркови не бива да се прекалява, защото лицето Ви може да придобие жълтеникав оттенък.)

А наскоро бе публикуван и състава на еликсира на младостта

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign