Заспиването след секс е добър знак

Понякога жените се обиждат, когато партньорът им заспи веднага след секс. Психолозите обаче уверяват, че място за безпокойство няма. Тъкмо напротив, те казват, че дори трябва да се радвате, защото заспиването след полов акт е изцяло в полза на добрите отношения.

Специалисти от Университета в Мичиган (University of Michigan) и Колежа Олбрайт (Albright College) уверяват: фактът, че единият от партньорите заспива след секс, предизвиква по-силно желание у другия да го прегърне и да се доближи към него. А както е известно, телесният контакт има положително влияние върху отношенията на двойката.

Психолозите добавят, че не е важно кой от партньорите заспива по-бързо след секс. При всички случаи това позволява установяването на по-силна привързаност един към друг. Ако у мъжа изобщо не е възникнало желанието да подремне след интимна близост, то следва да се замислите. Възможно е нещо силно да го безпокои или да е престанал да се отпуска и наслаждава по време на секса.

В хода на изследването е било опровергано и широко разпространеното мнение, че мъжете заспиват по-бързо от жените след полов контакт. Всъщност това не е така. По-бързо заспива този, който се чувства сигурен и спокоен в компанията на интимния си партньор.

Това е мнението на психолозите, а физиолозите имат своя гледна точка. Съгласно изследване, проведено във Великобритания, сънят след секс е естествена реакция на човешкия организъм. Тя по никакъв начин не е свързана с това как се отнася към Вас партньора Ви. Обяснението е, че след оргазъм, количеството на гликоген в кръвта намалява, а той е веществото, захранващо мускулите. Именно поради неговия недостатък човек се отпуска, чувства се изморен и изтощен. А сънят е естественият способ за възстановяване на загубената енергия и жизненост.
Освен това, след достигане пика на удоволствието, в мъжкия организъм нивото на допамин спада, което понижава активността на опорно-двигателния апарат като цяло, а производството на хормона серотонин се увеличава и действа като сънотворно.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign