Масажът зарежда тялото с енергия и освежава кожата


Няма нищо по-релаксиращо от един добър масаж. Той действа отпускащо както на тялото, така и на душата. Затова Ви го препоръчваме като оздравяваща и отпускаща терапия, подходяща за всички сезони.

Масаж на лицето

Той стимулира кръвообращението, успокоява мускулатурата, отстравява нежно мъртвите клетки и изравнява тена. Сутрин нежните, галещи движения спомагат за изчезването на подпухналите очи и леките подутини по лицето.
Не е задължително да посещавате козметик - можете да си го направите и сами. Пуснете си приятна, отпускаща музика (напомняме, че музиката лекува душата и тялото), приглушете леко светлината. Бавните движения действат успокояващо и витализиращо.
Първо почистете добре кожата, най-добре е да направите това с пилинг маска. След това третирайте с подхранващ продукт в зависимост от типа кожа - олио за лице, мазен нощен крем или подхранваща ампула.
Масажът започва от брадичката, като с обратната страна на дланта се гали съвсем леко от лявото към дясното ухо и после в обратна посока. След това с пръстите н адвете ръце масажирате едновременно от брадичката, през бузите до слепоочията, където с върховете на пръстите се масажира леко и с въртеливи движения. Средният пръст се поставя над устата, а безименният - отдолу. Двата се движат едновременно, за да предизвикат движение от единия ъгъл на устата до другия. За финал масажирайте с две ръце челото.

Масаж на тялото

Премахва емоционалните блокади и мускулните схващания. Ако имате желание, може да опитате САМОМАСАЖ, но също така е добре да се доверите на специалист, защото е важно да се познават анатомичните особености на тялото и важните точки.
Позитивното действие на масажа както върху психиката, така и върху физиката, е напълно доказано. Той стимулира лимфната система, както и кръвообращението на кожата иорганите, като по този начин подобрява структурата на кожата. Ускорява репродуцирането на клетката и подсилва имунната система.
Същевременно спомага производството на хормона на щастието - ендорфин.

Може би ще Ви бъде любопитно да научите повече за две масажни техники:

ШИАЦУ

Това е древна японска масажна техника, разновидност на акупресурата и акупунктурата. Помага да се справим с напрежението в работата, подобрява осезаемо здравословното състояние.Натискът върху определени точки оказва различно влияние върху организма. Натискът върху телесната меридиана премахва енергийните блокади, които са предизвикани от стрес, неправилно хранене, липса на двигателна активност. В началото на ХХ в. известният японски терапевт Тамаи Темпаку доразвива традиционния метод на шиацу и от 1964 г. този вид масаж е признат за официална терапия.

ТАЙ

Масажът е подходящ за привържениците на по-силовите техники. Процедурата води началото си от практиката на доктор Живака Кумар Баха. Тайландският масаж познава 150 различни хватки за разпъване и отпускане и е смесица от акупресура, йога и медитация. Целта е да бъде подобрен енергийният поток в тялото.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign