Сайтовете за запознанства водят до погрешен избор на партньор

Съвременните темпове на живот не оставят много време за личен живот, а още по-малко за нови запознанства и опити да откриете своята половинка. Сайтовете за запознанства се превръщат в предпочитан вариант за стотици хиляди заети хора. Въпреки това, изследователи от САЩ са установили, че в Интернет порталите е малко вероятно да срещнете подходящ партньор.

Редица тестове, проведени от екип учени под ръководството на Eli Finkel (професор по психология в Northwestern University), показват, че да намерите подходящ партньор за брак в сайтовете за запознанства е по-малко вероятно, отколкото в реално общуване.

"Онлайн запознанствата са идеални за самотните, заети хора. Да, но има два проблема - коментира Finkel - първият е, че даже и да сте разгледали обстойно профила на човека, Вие няма да узнаете много за него, а и винаги съществува възможността той да е 'понапудрил' своето описание. Вторият проблем - прекалено много хора, което прави избора доста по-труден."

Професорът нарече сайтовете за запознанства 'хипермаркети на любовта' и поясни, че при огромен избор човек става много по-несигурен, муден и често взема погрешните решения.

Освен това, общуването онлайн значително затормозява процеса на развитие на взаимоотношенията. Човек започва да си гради въздушни кули и да приписва качества на потенциалния си партньор, каквито той често няма. Впоследствие разочарованието е голямо и оставя белези. Най-бързият начин да опознаете по-добре събеседника си е да поговорите с него лично на чаша кафе или питие, пише изданието The Vancouver Sun, цитирайки Eli Finkel.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign