Вивиан Уестууд черпи вдъхновение от книгите

Знаменитите модни дизайнери черпят вдъхновение от нещата, които ги заобикалят. Наглед простички и обикновени, стилистите ги гледат с други очи и виждат в тривиалните вещи истински музи. Например, Vivienne Westwood се вдъхновява от книгите, които чете.

Една от най-талантливите жени-дизайнери - Вивиан Уестууд, която на 8 април 2012 г. навърши 71 години, призна, че творческата муза я спохожда, когато чете книги. В интервю тя споделя, че всеки път, когато се нуждае от нови идеи, 'заравя огнено-рижата си глава' в някой роман.

Креативната дизайнерка, която спечели световна слава в далечните 70-те години, по време на пънк движението, призна, че е обсебена от книгата на Анатол Франс "Боговете са жадни". Въпреки че романът не бил лесен за възприемане, Вивиан не се предала и се заставила да го прочете докрай. След това го препоръчала на много от познатите и приятелите си, като изрично ги предупредила да не се отказват и да изчетат и последния ред от написаното.

Рижата фурия отделя дължимото внимание не само на четенето, а и на екологията. Най-популярната британска дизайнеркаи е дарила над един милион лири стерлинги за решаването на проблеми, свързани с негативните промени в климата. Средствата са отишли за предотвратяване обезлесяването на тропическите гори в Борнео.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign