10-те Най-вредни женски навици

Всяка жена иска да бъде красива, щастлива и разбира се здрава. Въпреки това много от представителките на нежния пол имат вредни привички, които по един или друг начин нарушават хармоничния начин на живот и водят до немалко проблеми. В тази статия са представени десет от най-нездравословните женски навици:

● Прекалено високи токчета

Все повече и повече жени предпочитат да носят обувки с ултра висок ток дори и в ежедневието, което се отразява неблагоприятно върху тяхното здраве. Високите токчета нарушават правилната осанка и могат да доведат до редица заболявания, включително артрит, болки в гърба и проблеми със сухожилията.
Особено вредни са за девойките до 23 години, чийто организъм все още расте.
Най-оптималният размер ток за всекидневна употреба е 5 см.

● Тежки чанти

Развитието на технологиите по отношение средствата за комуникация взема своя дан. Аксесоари, като ноутбуци, лаптопи, таблети и прочие, са редовни вещи в дамската чанта. В допълнение са и типично женските нещица - например навика да носим целия си козметичен несесер, парфюм, дезодорант, ролка... Списъкът от предмети е завиден. В резултат теглото на дамската чанта често превишава 3 килограма. Неблагоприятният ефект от тази привичка не е светкавичен, но след известно време започваме да усещаме болки в гърба и врата, а така също се наблюдава и типично изкривяване на фигурата. Не чакайте проявата на тези симптоми! Старайте се да носите със себе си колкото се може по-малко вещи - само най-необходимите. Разпределяйте товара в две чанти - едната може да носите на рамо, а другата в ръка.

● Спането с грим по лицето

Много жени се поддават на изкушението да заспят гримирани. Това е напълно обяснимо. Често се прибираме смазани от работния ден и в момента, в който решим да си полегнем, сънят неусетно ни покорява. На никой не му се става от удобното легло, за да премахне декоративната козметика от лицето си, защото идеята да се разсъним не е никак приятна. Оказва се, обаче, че това не е точно така. Доказано е, че когато спим с грим, сънят е значително по-неспокоен, отколкото ако си легнем с чисто лице. В допълнение следва да споменем и вече известните факти. Макияжът, отлежал върху кожата ни за цяла нощ, запушва порите и води до възпаления и ранна поява на бръчки. Спиралата пък може да предизвика зачервяване на очите и конюктивит.

● Съревнованието с мъже по пиене

Не бързайте да се възмущавате и да отричате. Има много жени (за съжаление най-често млади девойки), които се стараят да пият наравно с мъжете. Глупаво, но факт. Женският организъм е различен от този на господата. В 90% от случаите дамите нямат физическия капацитет да преработят алкохола. А и кому е нужно това съревнование? Малко са по-грозните гледки от пияна, залитаща жена...

● Неправилен размер на сутиена

Доказано е, че около 70% от жените носят неправилен размер сутиен. Това може да предизвика цяла серия здравословни проблеми, в това число болки в гръбначния стълб, врата и гърдите, затруднено дишане, изкривяване на фигурата, раздразнения по кожата и нарушения в кръвообращението. Най-често дамите избират по-малък размер сутиен, считайки, че по този начин ще съумеят да придадат на бюста си по-апетитен вид. Може би много пъти сте виждали жена, облечена с прилепнала блузка, под която се откроява стегнатия ѝ сутиен, буквално врязал се в кожата ѝ, а това, следва да признаем, не е никак красиво...

Как да изберете правилно сутиена, можете да видите ТУК, а по-любопитните могат да обърнат внимание и на 19 неща, които трябва да знаем за женските гърди.

● Безпокойство и съжаление

Стресът вреди на физическото и психическото здраве на жените два пъти по-тежко, отколкото на мъжете. Дамите са по-предразположени към депресия и чувство на тревожност. Освен това те са склонни да съжаляват за бившите си възлюбени и отминали случки много повече, отколкото мъжете.

● Прекалената суета

Въпреки че и двата пола страдат от несъвършенствата си във физически план, жените са по-обсебени от идеята за "идеален външен вид". Изследване, публикувано в списание за акушерство и гинекология, показва, че 16% от дамите с нормално или слабо телосложение се мислят за дебели. Анкета, проведена от компания "Dove" дава следните резултати: 90% от жените искат да променят нещо в себе си, поне една физическа черта.
Специалистите казват, че подобна неувереност влияе зле не само върху психиката, но може да доведе и до здравословни нарушения, причинени от екстремни диети и козметични процедури.

● "Изяждане" на проблемите

С това явление се сблъскват и двата пола, но жените са по-склонни да опитват да подобрят настроението си или да решат проблемите си с помощта на храната. Лошото е, че те най-често посягат към сладки и висококалорични продукти. Този навик води след себе си верижна реакция от проблеми - възпаления по кожата, нарушаване на метаболизма, наддаване на килограми, депресия и други.
Вместо да се опитвате да 'изядете' проблемите, опитайте друг начин - излезте на разходка, вижте се с приятели, поплувайте или поиграйте тенис/федербал.

● Недоспиване

Недоспиването може да Ви накара да изглеждате и да се чувствате зле. Освен това обаче то води до повишаване риска от нещастни случаи и сърдечни заболявания. Изследване, проведено в Мичиганския Университет, показва, че жените се отказват от сън два пъти по-често от мъжете, за да свършат нещо полезно. Недоспиването влияе на настроението и кръвното налягане. Затова обезателно трябва да прекарвате в сън около 8 часа на денонощие.

● Недоволството от себе си

В допълнение - жените са склонни към саможертви - на първо място те поставят грижите за семейството си, дома и работните си задължения и едва тогава отделят време (ако е останало такова) за себе си. Това води до преждевременно остаряване и развитие на хронична умора. Друг 'бонус' е недоволството от външния вид и депресията.
Не забравяйте, че един от най-ценните съвети, дадени от красивата Моника Белучи, е да се научим да се обичаме и да се ценим.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign