Шокираща корица на списание TIME: Майка кърми 4-годишния си син


Известното списание "TIME" развълнува обществеността с най-новата си заглавна страница, на която 26-годишна майка кърми своя 4-годишен син.

На снимката, малкия Aram, който през юни ще отпразнува своя четвърти рожден ден, се е качил на стол, за да може да стигне до гърдите на майка си, Jamie Lynne Grumet.
Самата Джейми била кърмена от майка си до 6-годишна възраст и все още си спомня за тези момента. "Беше наистина хубаво. Това е също като прегръдка. Чувстваш се спокоен и наистина обучан. Имах много добро самочувствие като дете и знам, че е заради това" - заявила Джейми в интервю за "TIME".


Джейми е майка на две деца. Освен Арам, има и 5-годишен осиновен син от Етиопия, когото кърми само веднъж месечно. "Започнахме процеса на осиновяване, преди да забременея. Изобщо не очаквахме нашия биологичен син, казала тя и уточнява, че тъй като има мляко за биологичния си син, решила да кърми и осиновения.
"Не осъзнавах колко ще ми помогне кърменето да се почувствам свързана с него. Когато английския му се подобри, вече бях създала тази връзка и затова го кърмя по-рядко, само веднъж месечно" - споделя Джейми.
Джейми смята, че хората трябва да приемат "продължителното кърмене" на децата.
"Хората трябва да разберат, че това е биологично нормално. Колкото повече обществото вижда този процес, толкова по-нормално ще го приема като факт. На това се надявам" - заявила тя.
Снимката предизвика много онлайн-дебати и докато мнозина реагират остро към "продължителното кърмене", има и други, които напълно поддържат този метод за отглеждане на децата.
Актрисата Алиса Милано веднага изрази своето недовоство. "TIME,Не!!! Трябва да се улесняват майките, които кърмят. Вашата корица е направо шокираща" - написа тя в Twitter.
В САЩ вече от няколко месеца е популярна темата за кърменето и много майки се борят за правото да кърмят на обществени места. Но кампанията за по-голямо приемане на кърменето на обществени места със сигурност няма да има полза от шокиращото рекламиране на кърменето на големи деца.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign