Месецът на раждане влияе върху избора на професия


Развитието на някои части от мозъка ни зависи в частност от тестостерона и естрогените, които имат важно значение за формирането на слабите и силните ни страни, за предпочитанията ни и за неприязънта ни. Тези хормони влияят и на зародиша. Нивото на тестостерона при жените е високо през есента и зимата, а ниско през пролетта и лятото. Бебетата, които се раждат през есенните и зимните месеци, ще бъдат привличани от технически професии, докато родените през пролетта и лятото ще се интересуват повече от професии, които изискват комуникативни умения и по-голяма чувствителност.

Шампионите се раждат през есента
Най-добрите футболисти са родени през септември и ноември. Сравнително малко са тези, които са се появили на бял свят през май и юли.

Зимата е благодатна за появата на политици
За да пожънете успехи в политиката, трябва да сте решителни, агресивни и да имате качества на лидер: черти, които са характерни за хората, родени през есента и зимата. Повечето от министрите и президентите на различни страни са дошли на бял свят в периода между октомври и март.

Топлите дни стимулират креативността
Родените през пролетта и лятото избират професии, които изискват умения да се общува и творческо мислене.

От нас зависи да постигнем равновесието
Учените твърдят, че ако бременната е подложена на стрес, не се храни балансирато и изобщо живее нездравословно, има голяма вероятност всичко това да се отрази неблагоприятно и върху развитието на детето. Разбира се, месецът ни на раждане не е единственият определят развоя на живота ни фактор. По отношение на дълголетието например в 25% то зависи от месеца ни на ражвано, но в 25% е генетично предопределено. Остават обаче още 50%, решаващи за здравето и дълголетието ни фактори. Всъщност висчик фактори могат да се обобщят като един: начинът ни на живот. А това означава, че в 50% доброто ни здраве зависи от самите нас.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign