Има ли място изкуството в банята?Приятна би била атмосферата в банята, ако обогатим интериора й с картини, символизиращи естетичен усет и ненатрапчиво присъствие.
 Картините са източник на емоции и настроение. Интересно предложение е произведения на изкуството да бъдат допълнителен детайл към интериора на банята. Картината се избира главно по нейната художествена стойност и цветовете в нея невинаги отговарят на цветовото изпълнение в интериора на банята. За да избегнете този проблем можете да създадете унисон с общата атмосфера посредством подмяна на рамката. Можете да я подберете по ваш вкус и желание, така че стилистично да пасва на обстановката. Ако банята ви е в тъмната тоналност на синьото, за да се акцентира върху художествения аксесоар, добра идея ще бъде да се подбере рамка в по-светъл нюанс. По този начин ще внесете освежителна и позитивна нотка. Ако сте избрали банята ви да е в светли и ярки цветове, които говорят за присъствието на енергична и самоуверена натура, рамката може да е в по-тъмна цветова гама, която ще омекоти натрапчивото усещане за сила и непреклонност. В зависимост от настроенията, които различните цветове предизвикват у вас, картините ще бъдат избрани по ваш избор и ще носят усещане за вкус и подреденост. Визията на творбата, съчетана с целия интериор, ще е оригинална и категорична със своето интересно участие, което е съчетано с майсторска игра на цветовете.Подходяща позиция за поставяне на картината е срещу огледалото. Това положение дава възможността тя да бъде отразена и удобство да бъде виждана от повече ъгли.

Важен е и фактът, че предметът на изкуството в пряк досег с влагата в банята, няма да се съхрани за дълго време. Парата и водата са най-големите му врагове, затова ви даваме няколко полезни съвети за борбата с тях.

Едно от задължителните условия, чрез което ще запазите художествените предмети, е да сложите стъкло пред картината. 

Трябва да отбележим, че рамката е необходимо да бъде изработена от водоустойчив материал или ако банята е голяма и картината е поставена по-далеч от душа, то поне да е импрегнирана с водоустойчив лак.

Тези, които желаят в банята да присъстват красиви и естетични предмети, но не предпочитат картини, биха могли да се спрат на оригинални аранжировки от сухи цветя, статуетки, декоративни съдове и фигурки.

Идейно предложение за ценителите е при ремонт в стената да бъде предвидена декоративна ниша, чиято функция ще е да побира в себе си желаните предмети. Тази ниша може да бъде отделена цветово от общия колорит на банята. Ако стената е в тъмни тонове, подходящо би било нишата да контрастира със светъл - ярък или пастелен нюанс.

Друг вариант е "дупката" в стената да бъде рамкирана с помощта на фаянсови или керамични плочки, чиито цветове се съчетават с подовата настилка. Ако желаете акцентът да е "по-богат", изберете от готовите стиропорни корнизи, които оцветени подходящо, ще разкрасят стената и ще внесат нотка на разкош във вашата баня.


В този своеобразен "дом" на изкуството бихте могли да сложите всякаква красива вещ, която да радва очите при всекидневното ползване на банята. Въпрос на въображение и ентусиазъм е какво ще изберете, но то със сигурност ще придаде онова очарование на банята, което желаете.

Предлагаме на вашето внимание няколко красиви интериори на бани, които могат да ви подействат инспириращо:

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign