Александра Жекова сменя сноуборда с яхта на Kaliakria Cup 2012Звездата на световния сноуборд Александра Жекова се изправя срещу баща си – треньорът по ветроходство и сноуборд Виктор Жеков, по време на Kaliakria Cup 2012, стана ясно минути преди старта на петото юбилейно издание на черноморската регата.
Жекова се включи в екипажа на Лодката на "Домейн Бойар"  Lady Kaliakria, а баща й е част от екипажа на Windwalker.
Александра Жекова показва ветроходни умения на борда на Лодката на "Домейн Бойар" Lady Kaliakria

Александра Жекова, снимка: Боби Тошев/БГНЕС
Общо 190 състезатели от 28 лодки застанаха на старта на Kaliakria Cup 2012 днес за две гонки под формата на триъгълник в Балчишкия залив. Петото издание на регатата събира най-добрите ветроходци у нас, както и една лодка от Украйна. Екипажите са разделени в четири класа – два IRC класа, клас Conrad 25R Peterson и свободен клас Rally.
За втора поредна година в надпреварата се включва и изцяло дамският екипаж на "Домейн Бойар"  Lady Kaliakria. Дамите стартираха стилно с чаша розе от ексклузивната серия Next Twenty Years на Домейн Бойар.
Участниците в Kaliakria Cup 2012 чакат старта на първия ден от регатата
"Традиционно с Kaliakria Cup се открива сезонът за килови яхти и се радвам, че за пети пореден път ще си партнираме с Морски клуб Балчик в организирането на първото за годината състезание за най-ентусиазираните екипажи", каза преди състезанието Ангел Лингорски от Kaliakria Resort, съорганизатори на регатата.
"През последните няколко години работим много за развитието на детското ветроходство в Балчик и региона и сега за пръв път в Kaliakria Cup ще се включи и юноша от клуба, който ще се състезава на борда на Windwalker", каза председателят на Морски клуб Балчик Атанас Атанасов.
Регатата продължава до 3 юни, като в събота предстои дългият морски рейс, а за неделя са предвидени няколко къси гонки тип "банан". Освен купата за първо място и плакетите за второ и трето място в различните класове на Kaliakria Cup 2012, яхтсмените ще бъдат наградени с по една 3-литрова супермагнум бутилка Next Twenty Years от Домейн Бойар, партньор на регатата.
Kaliakria Cup 2012 се организира от Морски клуб "Балчик" и ваканционен комплекс Kaliakria Resort. Регатата носи името на комплекса, една от най-хитовите дестинации по Северното Черноморие.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign