Бани за артистични натури

Ако сте от хората, за които банята е не просто поредното помещение от жилището, а място със собствен дух и стил, ако сте изпълнени с творчески заряд и желание за експерименти, ако у вас бушуват арт-наклонностите, то тази статия е точно за вас.

Подбрали сме няколко свежи, сияйни и различни от общоприетите представи и клишета бани. Интериорите са цветни, ярки, изпълнени с енергия и страст.

Арт банята е чудесна алтернатива за нестандартно решение на пространството в "мократа" зона. Тя е съчетание на функционалност, стил и непреходна любов към изкуството. Съществена роля тук играят детайлите, разчупените форми и смелите цветови решения.

Много настроение ще внесете, ако за банята си използвате всяващи светлина жълто-червени нюанси, навяващи носталгични спомени от 70-те години, когато тези цветове бяха особено модерни в интериора. Да, но както знаете колелото на модата се върти и всичко ново е добре забравено старо.

Кървавочервено, уханен портокал и лимоновожълто са багри, с които можете да промените и обемите в по-ограничените по размери помещения. Тези топли цветове ще въздействат благотворно на психиката ви, а и ще създадат усещането за по-висока температура (според множество експерименти усещането за топло и студено се променя с 4-5 градуса, в зависимост от това дали една стая е боядисана в синьо-зелено или в оранжево-червено).

Персонален почерк ще създадете с подбора на мебелите. Те трябва да бъдат в по-нестандартни форми, да отразяват личните ви чувства и емоционалност. На българския пазар все повече фирми предлагат такива елементи, а в някои от тях можете да поръчате обзавеждане за банята си по индивидуален проект.

Изберете шкафове с овални линии, сферични детайли, триъгълни или концентрични огледала, разчупени осветителни тела и аксесоари, прибавете доза творческо вдъхновение и създайте своята артистична баня, освободена от предразсъдъци и норми.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign