Как да превърнете стъклените бутилки в прекрасен аксесоар за дома (Видео урок)

'Красотата се крие в простите неща' - потвърждение на известната максима е и идеята за декоративна употреба на празните стъклени бутилки. Не ги изхвърляйте! Те могат да се превърнат в прекрасен аксесоар за дома.

Как да разрежете бутилка, можете да видите във видеото по-долу.

* Не правете това в близост до лесно запалими предмети!
* Пазете ръцете си! Най-добре използвайте плътни ръкавици!
* Внимателно почистете стъклата след себе си.
* Използваната прежда е вълнена.
* Течността - спирт.
* Не вдишвайте изпаренията!

А ето и няколко красиви приложения на бутилките:


Можете да превърнете бутилките в своеобразни фенери за двора или верандата. Ще ви трябват чаени свещи, подходящи въженца за закачане на бутилките откъм гърлото и картонена подложка, изрязана по размер на дъното на бутилката. Можете да я залепите с моментно лепило.Кой е казал, че свещите се палят само през нощта? Те изглеждат прекрасно и на дневна светлина. Разположете вашите нови свещници близо до цветя за създаването на романтична обстановка, а за още по-голям ефект, използвайте ароматни свещи.


За да си направите подобни красотички, ще са ви нужни спрей (златен или сребърен), свещи, широко тиксо, от което да изрежете формичка или самозалепващо се листче  (в книжарниците ще намерите най-различни листчета - цветенца, сърчица и т.н.).
Върху сухата бутилка залепете избрания мотив (трябва да е близо до дъното, за да се вижда свещта), след което обилно напръскайте цялата бутилка със спрей. Внимателно отлепете листчето. Това е всичко!
По-артистичните натури могат да вложат фантазията си и да изрисуват декорираната бутилка с надписи (използвайте перманентен тънкописец, от тези които са за дискове) или други мотиви. Ефектът е особено приятен за окото! :)


Безжични лампички, които да сложите вътре в бутилката.

Какво още можете да направите със стъклените бутилки - да ги използвате като вази, да ги напълните с камъчета и мидички; да поставите корабче или лодка вътре; да ги украсите с мъниста и т.н., и т.н. Всичко зависи от вашия добър вкус. :)

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign