Какво е вашето дете според зодията му? (Детски хороскоп)

Любопитният хороскоп ще ви помогне да разберете дали познавате добре своите деца и как можете да им помогнете да се изградят като личности.


Овен
Малчуганите, родени под този знак, са енергични и уверени в себе си, но и д оста големи егоисти. Не се боят да се катерят по дърветата, обичат да вдигат врява и обикновено използват тенджерите и тиганите вместо барабани. Възпитавайте ги да бъдат по-търпеливи и да мислят повече преди да пристъпят към действие. Не подтискайте самочувствието им и се старайте да ги предпазите от ненужни грешки. Поощрявайте ги да четат книги, в които се разказва за честни и благородни герои - малките Овни ще се опитват подсъзнателно да им подражават.Телец
Децата, родени в края на април или началото на май, са търпеливи, самостоятелни и безкрайно упорити. Способни са да напишат сто пъти една буква, докато не останат доволни от резултата или пък с часове да събират парченца от счупена играчка. Малките Телци не обичат изненадите. Не им се карайте за мудността, не им натяквайте постоянно: "Какво се мотаеш? Побързай, ще закъснеем!" - само ще ги притесните още повече. По-добре им говорете настоятелно, без да повишавате тон.Близнаци
Те са любопитни, бързи и схващат на минутата какво се иска от тях. Правят по сто неща едновременно, трупат купчини с играчки и книги, често не довършват докрай започнатото. От всички знаци на Зодиака децата Близнаци са тези, които задават най-много въпроси. Насърчавайте ги да четат на глас, да танцуват, да разиграват различни сценки. Общувайте приятелски с тях, а когато ги карате да свършат нещо, убеждавайте ги с логични доводи, не със закани и заповеди. С една дума дръжте се с тях като с умни, зрели хора.

Рак
Децата Раци са много привързани към майките си. Чувствителни и грижовни, те пазят ревниво вътрешния си свят. Държат много на семейството и приемат присърце всичко, което става в него. Изключително обидчиви, Рачетата се затварят в черупката си и могат да мълчат с часове, без да споделят това, което ги измъчва.
Вашата задача е да ги хвалите често, да ги насърчавате във всичко, с което се захващат. Не им крещете, не използвайте реплики от рода на: "От теб няма да излезе нищо!", способни са да им създадат траен комплекс за непълноценност.


Лъв Добри, спокойни, жизнерадостни и необичайно мъдри за възрастта си, малките Лъвчета са заобиколени от много приятели. Понякога обаче се държат като истински тирани вкъщи и си позволяват да повишават тон на възрастните. В общи линии са разбрани и не задават излишни въпроси, но реагират болезнено, когато някой им крещи или ги унижава пред другите. Не им позволявайте да се налагат и да командват, за да не развият впоследствие качества като жестокост, властолюбие, опърничавост.

Дева
Тихи, изпълнителни, отстъпчиви, децата, подвластни на знака, не създават проблеми. Много са злояди и често боледуват, затова се налага да ги закалявате от най-крехка възраст. Помогнете им да развият творческите си заложби и винаги им обяснявайте точно какво трябва да направят.Везни
Оптимистично настроени и много общителни, хлапетата от тази зодия се отличават с добрия си вкус и държат да се обличат с красиви дрехи. Понякога са прекалено отстъпчиви, нерешителни и суетни. Не обичат самотата, изживяват болезнено скандалите вкъщи. Създайте им навика да завършват започнатото, да не се колебаят за всяко нещо и да правят правилния избор. Говорете им със спокоен тон и им обяснявайте всичко с най-големи подробности.


Скорпион
Хлапетата от зодията са смели и самостоятелни, обичат приказните герои и научно-фантастичните филми. Понякога са злопаметни и отмъстителни. Ако искате да привлечете вниманието им, произнесете ключовата фраза: "Ще ти кажа една тайна." Не се опитвайте обаче да узнаете това, което те крият - изчакайте сами да ви го кажат. Имайте предвид, че държат особено много на справедливостта.Стрелец
С висок интелект още от най-крехка възраст, децата от зодията учудват всички с изказванията си, присъщи на възрастните. Най-добре е да запълвате времето им със занимание като четене на книги и да изслушвате търпеливо философските им тиради. Изисквайте от малките Стрелци да бъдат по-съсредоточени и по-внимателни. Редовно ги подсещайте да подреждат дрехите и играчките си.


Козирог
Наричат хлапетата, родени под този знак "малките възрастни". Сериозни и упорити, те често са и доста мудни. Харесва им да се отнасяте към тях  като с големи хора. Имат нужда от повече игри и развлечения, които ще им помогнат да се отпуснат и да развият своята фантазия.

Водолей
Общителни и непредсказуеми, малките Водолеи са като невръстни копия на Айнщайн. Обожават книгите и филмите за звездите и Космоса. Непрекъснато говорят за бъдещето. Игрите на другите деца им се струват безинтересни. Трябва да свикнете с мисълта, че вашето чедо е по-различно от връстниците си, а за да е здраво, карайте го да спортува.

Риби
Изключително емоционални хлапетата от зодията вечно съчиняват някакви истории и обичат да си фантазират, живеейки в свой собствен свят. От друга страна винаги са готови да помогнат на нуждаещите се. От малки ги научете как да вършат практични неща - да зашиват копче или да си връзват обувките. Те се нуждаят от спокойна домашна атмосфера.


Ако сте любопитни, може да прочетете още:

Характерът на вашето дете - Типове и характеристики


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign