Elie Saab: "Уча жените да мечтаят..."

Вчера (04. 07.) рождения си ден отпразнува дизайнерът, чиито вечерни рокли предизвикват истински възторг. Днес ще си поговорим за Elie Saab - човекът, който много добре знае как да подчертае женския силует, без да утежнява излишно образа със сложни елементи.

Ели Сааб е роден в Ливан, в семейството на християни-маронити. Научава се да шие още в ранна детска възраст и бързо осъзнава с какво иска да се занимава в бъдеще. Едва на 9 годинки, той вече майстори дрехи за сестрите си, а други облекла  продава на познати.

На 18 години открива своето първо ателие в Бейрут. Днес под негово началство работят три ателиета: в Париж, Милано и Бейрут. През 1981 г.  отваря магазин в родната си страна. След 15 години рискува да демонстрира своя колекция в Рим, и през 1997 г. е приет в Camera Nazionale della Moda. Събитието наистина е забележително, тъй като Ели става първият чужденец (не италианец!)-член на тази организация. Само година по-късно негови колекции се появяват в Милано, а така също и в Монако, където на ревюто му присъства самата принцеса Стефания. Може да се каже, че това е неговият най-силен трамплин. Оттам нататък кариерата му литва...

През 2000 г. създава четири колекции: pret-a-porter и haute couture, а след шест години става член на френския Синдикат на Камарата за висша мода (Syndical Chamber for Haute Couture).
От 2006 г. насам Ели е постоянен участник в Седмицата на модата в Париж.


Пролет-Лято 2012 pret-a-porter

До тази година на ревютата на дизайнера са присъствали редица кралски особи, включително кралицата на Йордания, принцесата на Швеция, а така също херцогинята на Люксембург. А ако трябва да изредим актрисите, певиците и другите звездни особи, които са верни почитателки на творенията на моделиера, ще се наложи да изпишем десетки редове.
Пролет-Лято 2012 haute couture

Elie Saab е не просто моделиер-дизайнер, той е истински артист, маестро, който се стреми да подчертае женствеността, да акцентира по прекрасен начин върху извивките на женското тяло. Неговите рокли винаги имат семпли кройки, но тъканите, от които са създадени, придават такава хармонична изтънченост на тоалетите, че човек просто ахва, когато ги види. Именно този малък трик, този неповторим талант е и причината, поради която почитателките на Ели се множат светкавично бързо.
"Те са възхитителни, такова удоволствие е да ги облечеш, и е толкова лесно да ги съчетаеш с аксесоари!" - казват за творенията на дизайнера неговите клиентки.
Есен-Зима 2012/2013 pret-a-porter

Във всяко свое интервю моделиерът не се уморява да повтаря думите на Ив Сен Лоран, че най-важното в една рокля е жената, която я носи. Неговият съвет звучи така: "Не позволявайте на роклите да 'носят' вас! Вие трябва да ги носите."
Есен-Зима 2012/2013 haute couture
Колекция рокли от Elie Saab (Пролет-Лято 2012)

Elie Saab - Колекция сватбени рокли за 2012

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign