Как да изглеждате по-самоуверени, когато сте на любовна среща?


Вероятно сте забелязали, че има жени, които още със своето появяване приковават погледите върху себе си. Тяхната тайна е самочувствието. Самочувствието, че жената е привлекателна, секси и желана. Тя показва, че знае много добре своята стойност,  че се цени и уважава.

Когато сте на любовна среща, са важни думите, които ще излязат от устата ви, важен е изборът на дрехи и грим, но не по-малко е важен и начинът, по който ще се държите. Вашите движения, поглед и начинът, по който тялото Ви "говори" за Вас - това е твърде показателно, дори повече, отколкото бихме искали.

Докато се опитвате да впечатлите някого, не забравяйте, че езикът на тялото дава много повече информация за Вас, отколкото Вашите думи. Е, опитайте се да контролирате жестовете си и научете тялото си да "говори" открито. Откритият език на тялото е присъщ на самоуверените и дружелюбни личности, с които всеки иска да се запознае и на чието присъствие се наслаждават околните.

Контакт с очи

"Очите са прозорец към душата". Как очаквате някой да погледне в душата Ви, когато не му позволявате дори да види какък е цветът на очите ви? Не забравяйте ,че контактът с очи разкрива, че сте заинтересована и уверена личност, която умее да бъде и добър слушател. Всъщност, контактът с очи е един от най-добрите начини да изразите Вашата самоувереност.
Но това не означава да се втренчите в очите на човека, който стои срещу вас, преструвайки се, че слушате, защото така ще изглеждате малко налудничаво и ще оставите лошо впечатление. Вместо това, отмествайте поглед в страни от време на време, а след това го връщайте обратно към събеседника си. не забравяйте да премигвате, но не прекалено често.
Избягвайте да гледате надолу към земята, ако вървите заедно. Това може да се изтълкува като факт, че по-скоро мислите накъде отивате, отколкото, че участвате в разговора и така може да останат с грешното впечатление, че сте некомуникативна личност. Никой не би искал да разговаря с човек, който гледа в страни или надолу и демонстрира незаинтересованост.

Изразът на лицето

Лицата на хората са като отворена книга. Това, което не казват Вашите думи, може да се прочете от израза на лицето. Лицата на хората с ниско самочувствие се "стягат", имат "Половин" усмивка и правят нервни движения с устата и веждите.
Най-лесният начин да намалите напрежението е просто да се усмихнете. Усмивката е начинът да кажете на хората, че сте позитивен човек или човек с чувство за хумор. Искрената усмивка увеличава няколко пъти положителният ефект на невербалната комуникация.

Жестикулация с ръце

Движенията на ръцете Ви говорят много за Вас. Те разкриват на Вашия събеседник, че сте изнервени, плахи, развълнувани...Ето няколко съвета, които ще Ви помогнат чрез ръцете си да изразите увереността си.


  • Никога не дръжте ръцете в джобовете! Докато държите ръцете в джобовете, хората около Вас ще Ви преценяват като несигурен човек с ниско самочувствие.
  • Не скръствайте ръце! Целта на срещата не е да прегръщате сам себе си, а да покажете, че сте достатъчно отворени за общуване с партньора. Общоприето правило е, че хората със скръстени ръце са срамежливи и неразположени за открит разговор. Със скръстване на ръце пред тялото си, Вие заемате отбранителна позиция.
  • Не си играйте с косата си! Това е най-честият признак за неувереност при жените. Ръцете Ви могат да Ви бъдат враг на първата  среща, защото често издават напрежението и несигурността. Ако докосвате косата си с бързи и резки движения, Вие показвате, че не се чувствате комфортно и приятно. От друга страна, ако понякога докосвате косата си с елегантни и бавни движения, това е знак, че флиртувате.
  • Дръжте ръцете си спокойни и стабилни! Както могат да бъдат врагове, така ръцете могат да бъдат и наши приятели, ако се научите да ги контролирате и да ги държите спокойни.
  • Жестикулирайте, докато говорите! По този начин Вие показвате, че сте отворени към отсрещния човек, а не прикрити. Това ще го убеди, че сте искрени и убедени в това, което говорите.


Положението на главата

Наведената глава и избягването на контакта с очи имат едно и също значение - те са присъщи на хора с ниско самочувствие. Затова на първа среща е препоръчително да държите главата си изправена, а погледът да е насочен към събеседника Ви.
Слушането е важно, но също така е важно и кимането с глава. Така ще оставите впечатлението, че слушате и разбирате какво Ви говори човекът, с когото имате среща. Но не прекалявайте с кимането, защото може да постигнете точно обратният ефект на това, което целите.

Положението на тялото

Всички забелязваме разликата между изправеното положение на тялото и несигурната, лоша стойка с опуснати рамене. Лошата стойка на тялото създава впечатление, че сме незаинтереновани и безразлични. За разлика от нея, изправеното положение излъчва самоувереност и сексапил. Разбира се, второто е за предпочитане.
Седнете изправени, с повдигнати рамене, независимо дали сте сами у дома или на кафе с приятелки. Това ще се превърне в навик, така че няма да Ви бъде трудно да го приложите и в момента, в който сте на любовна среща.

Разстоянието

Никой не обича да нарушават личното му пространство, така че поддържането на подходящо разстояние между събеседниците е много важно за успеха на първата среща. Ако искате да покажете, че се интересувате от това, което казва Вашият събеседник, наведете се напред, но не прекалено. Приближаването до събеседника може да се изтълкува като нападение.
Ако пък искате да покажете, че сте сигурни в това, което говорите и искате да покажете самочувствие, върнете се в първоначалното си положение (изправени с високо вдигната глава). Внимавайте отново да не е прекалено, защото тогава ще бъде изтълкувано като жест на арогантност.

Ако все още сте любопитни по темата, може да прочетете още: Мъжът - Чети по тялото му....
Препоръчваме Ви и книгата "Езикът На Тялото - Скритият Смисъл На Думите" на Алън Пийз.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign