12 Идеи как да превърнем тапите от вино в красиви аксесоари за дома


Всички ценители на виното знаят, че всяка бутилка вино е затворена с коркова тапа. Обичайно е да изхвърлим бутилките и тапите, след като сме изпили скъпоценното съдържание, но...Защо не превърнем корковите тапи в красиви аксесоари и декорации за дома?
Днес Ви представяме няколко свежи идеи, които може да използвате, за да украсите дома си. Както ще видите, нищо сложно като изпълнение, но затова пък ефектно и стилно.

1.Маркери за саксии
Ако сте любители на пресните подправки и ги отглеждате в саксии, може да използвате като корковите тапи, за да направите указателни маркери за наименованията на подправките. Какво Ви е необходимо - тапа и клечка за зъби.

2.Подложки за чаши и съдове
С няколко тапи можем да изработим елегантни подложки за чаши и съдове. Защо да не сервираме чаша прекрасно вино върху подложка от коркови тапи?

3.Табелки за гостите на масата
Ако сте организирали вечеря, ще придадете елеганс и финес, ако поставите указателна табелка с името на всеки гост на мястото, което сте му определили на масата. Изключително лесно като изработка, но тази малка идея ще Ви направи да изглеждате като блестящ домакин.
4.Поднос за храни и напитки
Превърнете обикновения поднос за храна в стилна вещ за дома.5.Маса, декорирана с коркови тапи
Ето и няколко идеи как да си направите маса, декорирана с коркови тапи или да освежите остарялата вече маса.
6.Табло за стената 
С коркови тапи може да декорирате и табло за стената, на което да поставяте листчета с ежедневните задачи и бележки. Подобно табло може да използвате, за да провесите и бижутата си.

7.Постелки за пода
Корковите тапи са чудесно средство да изработите постелки за дома.8.Ефектни свещници
Меката светлина на свещите придава допълнителна романтика и уют в дома. Създайте "винена" романтика , като изработите лесни свещници с помощта на корковите тапи.
9.Пана за стените и монограми
Стените на дома Ви могат да бъдат декорирани, като изработите пана или монограми от коркови тапи. Дайте воля на въображението си. Идеите сами ще дойдат при Вас...10.Симпатични играчки и декорации
Корковата тапа лесно може да се превърне в симпатична играчка за елха, малък сувенир, забавно животинче, което ще радва Вашето дете.
11.Завеси или висящи украси 
Тук също може да развихрите фантазиите си...Завеса от коркови тапи...лесно и интересно. А защо не и висящи украси, с които ще разчупите обстановката.


11.Покритие за стената и пода на дома
Ако сте изпили достатъчно вино, може да използвате тапите, за да покриете стените или подовете у дома.
12.Къщичка за птици
И накрая...нещо за градината. Ако имате зелена площ, направете красива къщичка за птици. Чудесна идея, която ще достави удоволствие не само на децата Ви, но и на Вас самите...
След като употребихме полезно тапите за декорации на дома, може би ще Ви бъде интересно да прочетете и: Как да превърнем стъклените бутилки в прекрасен аксесоар за дома.
comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign