12 Безценни любовни уроци от живота


Някои връзки раждат ценни спомени, други - безценни уроци. Любовта ще Ви донесе романтични моменти и еуфорични емоции, които ще искате да помните цял живот, но и грешки, тъга и болка, от които ще научите много.

Животът е учител, а ето някои от любовните уроци, които може би вече сте научили от свой или чужд опит или сега за пръв път ще насочите мислите си в тази посока:

1.Изневярата и лъжата не са грешки, а избор, който личността съзнателно или несъзнателно прави.
Ако чуете репликата "Беше грешка, вярвай ми"  от своя партньор, не му позволявайте да се скрие зад думата "грешка". Хората сами избират дали да оправдаят или да изневерят на доверието, което някой друг им е гласувал.

2.Понякога мълчанието е най-силният плач.
Ще стигнете до момент, когато партньорът с мълчание ще иска да Ви каже: "Моля те, дръж ръката ми, моля те, разбери моята болка, моля те, бъди до мен". Не пренебрегвайте тази тишина, пълна с тъга.

3.Презрението и омразата към бившия партньор вредят само на Вас, а не на него.
Освободете се от негативните чувства, закопайте ги веднъж завинаги и не позволявайте да вгорчават живота Ви. Някои хора просто не заслужават такава част от Вашата енергия, нито са достойни да предизвикат каквито и да е емоции.

4.Само защото една връзка е прекъснала, не означава трябва да спрете да живеете.
Дори и някои от най-добрите връзки не траят дълго. Хората се срещат, свързват се, разминават се и се разделят. Но тяхната среща, колкото и кратка да е, винаги има смисъл и оставя спомени, които си струва да бъдат запомнени.

5.Всеки "бивш" е дошъл с определена причина в живота Ви.
Някои от тях Ви е научил как да се целувате, някои Ви е наранил, друг Ви е научил как да обичате страстно, някой Ви е използвал, някой Ви е показал колко силно може да се смеете, някой е останал наранен от Вас...Не забравяйте, че всеки един от тях по лош или хубав начин е допринесъл за изграждането на личността, която сте днес.

6.Прекомерната ревност не казва "Обичам те".
Ревността, която преминава границите на нормалното, може да задушава и да причинява болка или страх, но тя не е доказателство за неизмерима любов.

7.Понякога е добре да се ядосате на партньора, но никога не бъдете злобни към него.
Двойките, които твърдят, че не се карат - лъжат. Искаме или не, в живота идват моменти, когато се сблъскват различните желания, разбирания, убеждения и съображения - и тогава се създават любовни конфликти. Хората правят грешки, никой не е безгрешен. И в такава ситуация е нормално да почувствате гняв към партньора си. Но когато с голямо възмущение започнете да мислите за отмъщение или се държите злобно, знайте, че ще разрушите основите на Вашата връзка.

8.Грубите и сурови думи понякога болят повече от физическата болка.
Думите понякога предизвикват болка, която не може да се сравни дори с болка от физическо нараняване. Изпитайте вкуса на Вашите думи, преди да ги пуснете да излязат от устата и да се насочат към любимия човек. Думите са като камъни, които, след като сте хвърлили, не можете да върнете обратно.

9.Когато партньорът се отнася зле с Вас, почти винаги най-доброто решение е да обърнете гръб и да си тръгнете.
Ако попаднете на партньор, който се отнася с Вас без уважение и с пренебрежение, или Ви третира като предмет, не търсете грешката в себе си. Не се обвинявайте, защото неговото поведение не говори нищо за Вас като личност, а говори само за неговия характер. Спомнете си, че заслужавате нещо по-добро и си тръгнете, без да се обръщате назад.

10.Никога не трябва да сте принудени да се борите, за да получите място в живота на партньора си.
Ако той не Ви отвори вратата, за да влезете в неговия живот, тогава може би трябва да се оттеглите. В случай, че той смята, че сте достатъчно ценни, за да Ви допусне до себе си, той сам ще направи място за Вас.

11.Партньорът ще се отнася към Вас така, както му позволявате да го прави.
Може би не успявате да контролирате него, но във всеки случай може да контролирате своето поведение и нивото на Вашата търпимост. Уважавайте себе си, за да Ви уважават и другите.

12.Едно от най-големите и най-трудните предизвикателства в живота е да изгоните някой от сърцето си.
*За тези, които са в този етап от любовния си живот, препоръчваме да прочетете: 7-те етапи на любовната раздяла...


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign