Колко "нормална" е работата Ви?


Разбери дали е важно да си гримирана в офиса и различават ли се мъжките болнични от женските...или 8 Странни неща, които може би са нормални...

1.Проклетата разлика в заплащането
В България работното възнаграждение на мъжете е средно с 13% по-високо от това н ажените. В здравеопазването разликата достига 27 на сто!

2.Още от проклетия "стъклен таван"
У нас дамите на ръководни позиции са с 2,5 пъти по-малко от господата. Ако ще се почувстваш по-добре, ще допълним,че ситуацията е подобна и в други държави от Европейския съюз.

3.Фактът, че ти и колежките ти излизате по-често от колегите в офиса. 
В европейски мащаб жените отсъстват от работа 40% повече от мъжете.

4.Нуждата да знаеш правата си според Кодекса на труда, за да не бъдеш неправомерно уволнена, ако забременееш. Едва 3% от всички незаконно освободени от длъжност европейки търсят защита в съда.

5.Унизителният сблъсък на носове, когато поздравяваш колеги или клиенти с целувка по бузата. Над 20% от работещите жени признават, че им се е случвало многократно. Проблем са и следите от червило.

6.Неспособността да забравиш задълженията си
28% от жените на отговорни позиции си вземат работа за в къщи и я вършат нощем и дори през уикенда. 11% признават, че са на разположение дори и през отпуската.

7.Обтегнатите отношения с шефката
75% от жените признават, че се сработват много по-лесно с началник от силния пол. Мъжете приемат по-бързо рационалните им аргументи.

8.Лъщящото лице може да Ви коства пари. Подорираше ли, че жените, които се гримират за работа, могат да очакват до 25% по-високи заплати от тези, които не си правят труда?

Нормални числа


  • 10% е допустимата разлика в заплащането по полов признак според ЕС.
  • 43% от работещите в частния сектор в България са жени.
  • 29% от работещите момичета са имали романс с колега.
  • 33% от нас остават на работа и след края на работното време.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign