10 Признаци, по които ще познаете "маминото синче"


Няма жена, която да не бъде въодушевена от представител на силния пол, който обича и уважава майка си, защото на всички ни е ясно, че тя е първата жена в живота му, така че отношението към нея се отразява в по-късен етап и върху отношението му към другите жени. Но докато някои мъже поддържат прекрасни отношения с майка си и по нормален начин показват грижата и благодарността към нея, "мамините синчета" я поставят на пиедестал, идеализират я и са напълно зависими от нея.
Маминото синче лесно ще Ви завладее с любезност, учтивост и уважение към нежния пол, но е почти невъзможно да се изкачите на първо място в списъка му на най-важните жени в живота му. Това място вероятно завинаги ще принадлежи на...майка му.

Ако следните признаци са характерни за поведението му, бъдете сигурни, че си имате работа с "мамино синче":

1.Непрекъснато цитира мамичка по време на Вашите разговори
Започва ли често с: "Майка ми винаги казва..."? Маминото синче няма да Ви изненада с романтичен цитат от известна личност. Той редовно ще добавя във вашите разговори мислите и вижданията на майка му, защото все пак тя винаги знае всичко.

2.Нейното име преобладава в списъка с телефонните му разговори
Да, вярно е, че мъжете, които имат добра връзка с майките си, проявяват повече разбиране и уважение към жените. Няма нищо лошо в общуването между майка и син, но само ако тя е в нормалните граници. Ако Вашият любим "виси" на телефона, а от другата страна на линията е майка му, тогата той със сигурност попада в групата "мамини синчета". Майките на тези мъже имат нужда да знаят всичко и най-често следват всеки ход на "детето". Може би тази силна връзка майка-син в началото ще Ви спечели, но по-късно тя може да се превърне в пречка и източник на напрежение.

3.Разбира се, майка му знае подробности за Вашия любовен живот
Връзката е съюз между мъж и жена, които споделят интимни моменти и имат своите малки тайни. Проблем възниква, когато във връзката се появи и трета страна - майката. Маминото синче няма тайни от мамичка, тя знае за всеки Ваш миг, прекаран заедно, за всяка кавга, за всеки интимен проблем, за всеки романтичен жест...Може би в началото няма да усетите, но намесата на "третата страна" бавно унищожава връзката Ви.

4.Дори и бельото му минава през нейните ръце
Маминото синче никога няма да порасне, а и не иска това. Той винаги ще очаква майка му да поеме грижата за неговите работи и не мръдва и малкия си пръст, когато става въпрос за изпълнение на домашните задължения. Подгответе се, ако искате да бъдете с такава личност до края на живота си, защото Вие ще трябва да станете идеален заместител на "вредната ръка" на мама.

5.Винаги застава на нейна страна
Мъжът, който е създал толкова близки отношения с майка си, никога няма да Ви постави на първо място. Ако някога трябва да избира чии чувства ще нарани, маминото синче несъмнено ще избере да нарани Вашите, а не тези на майка си с извинението: "Тя ми е майка!". Дори, когато знае, че мама греши, той твърдо ще стои зад нея, независимо от всичко.

6.Сравнява Ви непрекъснато с майка си
Сравнява ли Ви често с майка си? Чувате ли думите: "Майка ми го готви по различен начин" или "Майка ми го пере на ръка, а не в пералня"? Маминото синче ще сравнява всички неща, които правите с начина по който ги прави майка му, а ако трябва да ги оцени, те никога няма да бъдат толкова добри, колкото са тези на майка му.

7.Нейната молба е заповед за него
Маминото синче няма да се поколебае да провали всички Ваши планове, ако е необходим на мама. Всяко нейно желание ще се изпълнява със скоростта на светлината и той никога няма да допусне да застанете на пътя му.

8.Избягва конфликти и справяне с трудни ситуации
Маминото синче никога няма да Ви се противопостави. Той се страхува от конфликти и ще ги избягва на всяка цена, така, както ги е избягвал и с майка си. Когато решите, че ще се карате с него, той изглежда като дете, което е направило нещо лошо. Маминото синче цял живот се опитва да не разгневи майка си. Е, той вече е свикнал да мълчи разумно по време на споровете.

9.Самостоятелните решения са голям проблем за него
Мъж, който има нормални отношения с майка си, знае как да казва "НЕ" на нейните съвети или решения и да застане зад своето мнение. Ако обаче човекът, който стои до Вас сляпо следва съветите на майка си, защото мама знае най-добре и нейната дума е закон, за съжаление, попаднали сте на мамино синче. Такива личности обикновено са незрели, никога не са взимали самостоятелни решения, така че за тях дори и най-малкият проблем не може да бъде разрешен без консултация с мама.

10. На 30 години все още живее с майка си и е финансово зависим от нея
Маминото синче не бърза да порасне, да стане независим и финансово самостоятелен мъж, въпреки, че вече е във възраст, в която трябва да създаде собствено семейство. Той не може да си представи да живее отделен от майка си или ако живее сам, то със сигурност е на няколко метра от нея. Такива мъже често не работят, защото винаги чакат някой друг да им намери работа и то не на каква да е позиция. Те винаги очакват "директорския стол" , какъвто според мама заслужават.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign