Училище за родители: Пробуждането на плътта


Кога настъпва еротичното пробуждане у момичетата и момчетата? Кога те започват да гледат с други очи на връстниците или връстничките си? Какви са сескуалните желания и усещания у мъжете и жените?

Настъпва момент, когато тинейджърите на 13-14 години чувстват, че когато погледнат момчето, по което са увлечени, ги залива някаква вълна от топлина. И им се иска да дарят обекта на своята любов с нежност, да го притиснат в обятията си и да го обсипят с целувки, а също така да изпитат ласките върху себе си.
Тези непознати допреди години чувства са свързани с една нова страна в живота на младия човек - с еротиката.
Тя (той) чувства, че определени места от тялото й (му) - по врата, ушите, гърба, краката, дланите, са особено чувствителни към нежните докосвания.
Това са така наречените ерогенни зони и допирът до тях предизвиква сексуална възбуда. Именно в преходната възраст - пубертета, еротичните чувства стават много интензивни и осъзнати.
Сексуалните желания и усещания, както при жените, така и при мъжете могат да бъдат твърде различни. Въпреки, че някакви общи, характерни за всеки пол разлики в това отношение не съществуват.
Например, за да изпитат голяма наслада, някои мъже трябва да бъдат нежно погалени, а други - да бъдат предизвикани с резки, страстни жестове.
По същия начин не може да има и някакъв типично "женски" секс. Някои партньорки  предпочитат да бъдат пасивната страна, а други да доминират или, образно казано, да водят мъжа в танца на любовта. Също така, за да изпитат страстната наслада, много жени се нуждаят от дълга и нежна увертюра в леглото.
Затова момичетата или момчетата трябва да си търсят партньори, чиито сексуални желания са в хармония с техните.
Възможно е те дълго да не попадат на своя "принц/принцеса", докато намерят най-подходящите в полово отношение.
Освен това се случва, че дори когато съществува хармония в интимните им контакти в леглото, то те нда не могат да се разбират в други области на всекидневния живот. Така че търсенето започва отново.
Сексуалността може истински да обвърже двама души, ако чувствените им контакти са страстни - и единият, и другият партньор изпитва удоволствие от тях.
Наистина това поражда и определена зависимост, понякога и сериозни проблеми. Но такава е природата на любовта, в която не можеш  да минеш без радостното и мъчителното търсене на своя собствен път.

И не забравяйте: Говорете с децата си за секс без неудобство!

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign