5 Здравни симптоми, които не трябва да пренебрегваме


Според специалистите в областта на женското здравеопазване, представителките на нежния пол чакат твърде дълго, преди да се консултират с лекар, когато имат някакъв здравословен проблем. Вижте кои са 5-те най-често подценявани здравни симптоми и ако ги разпознаете...бягайте в лекарския кабинет.

1. Неконтролируеми желания

Непрестанната жажда и натрапчивият глад за сладки неща може да се окажат признаци на диабет, а не просто на стрес и свръхнатовареност.

2.Замаяност и гадене

Ако Ви се случи повече от веднъж в рамките на три дни, а не сте бременни (15 Ранни признаци и симптоми на бременността) или с ниско кръвно налягане, лекарят Ви трябва да провери нивата на кръвната захар.

3.Внезапно отслабване или напълняване

Нормално е теглото Ви да се изменя през различните сезони, но ако в рамките на два месеца кантарът е показал разлика в телесното тегло над 5 кг, възможно е да имате проблеми със щитовидната жлеза.

4.Бучка (без значение на кое място е тя)

Всяка осезаема "бабунка", която се появи изневиделица и не изчезне за срок от две седмици, трябва да бъде видяна задължително от специалист. Може да не е нищо страшно, но е вероятно да се наложи прием на антибиотици.

5.Усещането за дискомфорт

Тялото Ви е умно и ако има проблем, то ще се опита да сигнализира по някакъв начин какъв е той. Не подценявайте и женската си интуиция - ако считате, че здравето Ви е влошено, не си втълпявайте, че сте хипохондрици, а просто посетете лекар.

Може да се запознаете със Симптомите от А до Я.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign