15 Типа целувки и тяхното значение


Целувката е начин да изразите чувствата си, без да се налага да произнесете нито дума и да разгадаете чувствата на партньора си, без да зададете нито един въпрос. Тя може да бъде едно незабележимо движение на устните, но в него да са включени всички наши емоции.
Целувката е загадка, която може да интерпретираме по различни начини. Въпреки, че не забелязвате, всяка Ваша целувка носи отпечатъка на Вашите мисли и съдържа различни послания, които трябва да бъдат интерпретирани правилно. Понякога тя срамежливо шепне "Харесвам те", а понякога крещи "Желая те". Не е лесна задачата да разгадаете какво съобщение иска да Ви предаде партньора Ви чрез целувката си, но все пак мисията не е невъзможна. Всичко, което трябва да знаете е какво значение се крие зад всеки тип целувка.

1."Бърза" целувка

Бързата целувка не попада в групата на романтичните целувки, но е отлична за първата среща или когато сте сред обществото. Тя се извършва със затворени устни и докосването на устните на онзи, с когото искате да споделите целувката. Но внимавайте целувката да не бъде прекалено кратка, защото така няма да се създаде никаква връзка между Вас. Целувката трябва да трае около 3 секунди, а посланието, което ни предава е: "Харесвам те, но не искам да бързаме" или "Беше ми приятно с теб".

2.Романтична целувка

Романтичната целувка е тази, при която с леко отворени устни нежно докосвате устните на партньора. За да се постигне искания ефект, тя трябва да бъде бавна и нежна. Страстта е задължителен елемент на романтичната целувка. Без страстта, тя губи своето значение. На първа среща романтичната целувка изпраща съобщение, че искате да научите повече за целувките, но не искате да бързате прекалено много, за да не изплашите партньора. Двойките, които са заедно от дълго време, използват този тип целувка, за да покажат, че се грижат един за друг.

3.Френска целувка

Когато романтичната целувка е съпъствана от докосване на езиците, това наричаме френска целувка. Тази целувка е страстна и е предназначена за двойки, които са заедно от дълго време или за двойки, които искат да задълбочат своята връзка, защото тя носи в себе си посланието "Обичам те" и "Желая те". Френската целувка се счита за най-еротичната целувка и често води до по-интимен физически контакт. Френската целувка е цяло изкуство и след като я овладеете, ще можете без много усилия да предизвикате "пеперуди в стомаха" на своя избранник.

*Ако сте любопитни, може да прочетете и Легенди за френската целувка...

4.Целувка по лицето

Целувката по лицето се извършва, когато устните нежно докосват лицето на този, когото целувате и има много значения. Ако целувате приятел или член на семейството, целувката трая около 1-2 секунди и се използва най-често като поздрав. Но тя много често изпраща и послания като "Благодаря ти" или "Подкрепям те". Когато е предназначена за човек, който Ви привлича физически, тя казва: "Харесвам те". Целувката по лицето е идеален вариант за първата среща, когато целта е опознаване и проучване. Ако получите нежна целувка по лицето на първа среща, това означава, че потенциалният партньор показва учтивост и култура, т.е. не иска да Ви принуждава за нещо и е готов да чака, докато не решите сами да му предложите устните си.

5."Ангелска" целувка

"Ангелска" целувка е много нежен допир с устни до клепача или в непосредствена близост до окото на Вашия партньор. Тя носи спокойствие и увеличава емоционалната връзка между партньорите. Може да бъде един много приятен начин да кажете на Вашия любим "Добро утро" веднага след събуждане или "Лека нощ" след красивата вечер, която сте прекарали заедно. Брачните двойки често практикуват тази целувка. Тя е нежен начин да излеете емоциите си.

6.Целувка по носа

Целувката по носа е леко докосване на устните по върха на носа на партньора. Тя е забавен начин да привлечете вниманието на любимия човек и почти винаги предизвиква усмивка на лицето му. Обикновено се използва от двойки, които да дълго време заедно и изразява привързаност.
Целувката по носа често се използва и от майките, които искат да забавляват децата си и да ги накарат да се смеят.

7.Целувка по челото

Целувката по челото заедно с целувката на ръката попадат в групата на нежните и елегантни целувки. Когато се използва между членовете на семейството, нейната цел е да внесе спокойствие при целуването. Например, когато малките деца са болни, родителите целуват челата им и изпращат послание "Обичам те и се надявам, че се чувстваш по-добре", "Всичко ще бъде наред, защото аз съм тук" или "Тук съм и ще остана, докато не се почувстваш по-добре". Ако пък партньорът Ви подари такава целувка, в същия момент ще Ви обземе чувство за сигурност. Тази целувка често е наричана още и "майчинска" целувка и често изпраща съобщение: "Твърде много се притеснявам за теб и не искам да те губя".

8.Целувка по ухото

Целувката по ухото най-често е последвана от леко гризване на ушната мида. Има изключително еротичен ефект, ако при нейното изпълнение е включено и дълбоко дишане в ухото. Целувката по ухото принадлежи към групата на страстните целувки и предава мощно сексуално послание: "Искам да преминем към нещо по-сериозно" или "Отчаяно те желая".

9.Целувка по ръката

Прост, но елегантен жест, който има огромен потенциал да Ви спечели. Тази целувка произхожда от далечното минало и издава джентълменския характер на този, който я използва. Ако някой Ви целуне ръка, той тайно Ви казва:"Удостоен съм с твоето присъствие" или "Обожавам те". Във висшите кръгове се използва като заместител на думите "Радвам се да се запознаем". Във всеки случай, значението на целувката по ръката е, че предава адмирации и уважение. За съжаление, днес тя изглежда малко старомодна и се използва по-рядко.

10.Ескимоска целувка

Под понятието "ескимоска целувка" се крие нежното триене на върха на носа във върха на носа на партньора ни. Този сладък начин на целуване изпраща съобщение за преданост към партньора. Ескимоската целувка може да бъде и забавна игра между родители и деца.

11.Целувка по врата

Целувката по врата е нежн допир с устни до кожата на шията на партньора. Често се използва от двойки, които са много близки и влюбени. Ако Вашият партньор Ви подари нежна целувка по врата, трябва да знаете, че той се чувства прекрасно в компанията Ви и изпраща посланието "Копнея по теб".

12."Вампирска" целувка

Вампирската целувка е целувка по шията, но включва и засмукване или леко гризване на кожата. Често тази целувка оставя и червени следи след себе си, така че за нея е необходимо съгласието и на двамата партньори. За разлика от нежната целувка по врата, тази целувка носи следното еротично съобщение "Желая те сега" и води до нещо повече от целувка. Порати това този тип целувка не е подходящ за обществени места.

13.Целувка "Гризване на езика"

Гризването на езика е по-агресивна форма на френската целувка и включва кратко и нежно гризване на езика на партньора, докато той го оттегля от устата Ви. Този тип целувка е чувствен и палав, а съобщението, което предава е: "Не мога да откъсна ръцете си от теб" или "Възбуждаш ме". Ако Вашият партньор Ви подари такава целувка, трябва да знаете, че се стреми към физически контакт и по-голяма интимност. Но имайте предвид, че целувката, която включва гризване на езика, трябва да носи удоволствие и на двамата партньори, а не удоволствие за единия, а болка за другия.

14.Целувка "Спайдърмен"

Тази целувка получава името си след известната сцена от филма "Спайдърмен", в която Кирстен Дънст целува Тоби Макгуайър, докато той виси от сграда. Тя може да се извърши, когато главата на партньора е обърната в обратна посока на Вашата и често се състои от целувки по долната устна на партньора. Този тип целувка носи приятно усещане, защото може да почувствате дишането на любимия във врата си и обратно. Изпраща съобщението:"Чувстам те достатъчно близък/близка, за да експериментирам".

15.Целувка на едната устна

Тя представлява леко всмукване на една от устните на партньора. Това е невероятно романитчна целувка и ако го правите по правилния начин, може да доведете партньора си до гореща любовна игра. Целувката на едната устна изпраща съобщение: "Привличаш ме силно и те желая".

* Всички почитатели на целувките не трябва да забравят да отпразнуват "Световния ден на целувката", но напомняме, че всеки ден е празник, така че ...целувайте се :)

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign