Тераси и веранди: Идеи за оформление и обзавеждане


Ако сте редовни читатели на БеллаДонна, може би вече сте разбрали, че терасите, верандите и балконите са любимата ни част от дадено жилище. Нима с вас не е така? Съгласете се, че е приятно, когато в топъл летен ден излезете на терасата на собствения си дом и уютно, уединявайки се с природата, се потопите в нежната приказка, която разказват вятърът, птичките, полюшващите се листа... Верандата и терасата са своеобразен вътрешен двор, красива "стая" под откритото небе. Това място е предназначено за отдих, ето защо с помощта на разнообразни растения, декоративни фонтани и скулптури, а така също и с подходящи сувенири, поддържащи единна стилистика, е хубаво да създадете максимален комфорт и уют.

Подът на откритото помещение е добре да бъде от естествени материали - дърво, камък, керамика. Терасите често се остъкляват, но ако сте решили да оставите вашата открита, няма да сгрешите. В тази зона от жилището е напълно уместно да украсите стените с картини, пана, огледала; да поставите щори и завеси, а пода да покриете с изкуствена трева или бамбукови настилки.

За пълен комфорт се спрете на специално предназначените за целта мебели - люлки, шезлонги, кресла от ратан, бамбук, пластмаса или ковано желязо. Мястото за отдих можете да облагородите с диван, декориран с меки възглавнички, а така също и с кресла и столове, снабдени с пухкави седалки. В тази зона можете да инсталирате и барбекю, малък фонтан или езерце (ако размерите го позволяват), кокетна мини-градинка, обрамчена с речни камъни.

От слънцето и лошото време ще ви спасят тентите или големите чадъри. Сянка и прохлада създават и специалните решетъчни навеси, които можете да доукрасите с естествени виещи се растения.

През последните години е изключително модерно да се обосяобяват кръгли мини-беседки с колони; те също са предназначени за отдих в лоното на природата.

Предлагаме н а вашето внимание няколко интересни идеи за оформлението на терасата и верандата:

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign