Как да подмладим очите си?: 10 полезни съвети за всяка женаИскате да "изтриете" няколко години от лицето си и да се наградите с по-младежки вид? Акцентирайте върху очите, защото те са огледало не само на Вашата душа, но и на Вашата възраст.
Годините оставят видими следи върху деликатната кожа около очите. Тъмни кръгове, увиснали или подути клепачи, тънки линийки и бръчки - това са само част от неизбежните признаци на стареене.

Добрата новина е, че има трикове за мигновено подмладяване на очите. Следващите 10 съвети ще Ви позволят да върнете времето назад без ботокс и да придадете младежка свежест на очите си:

1.Повдигнете увисналите клепачи с грим.
С годините кожата около очите започва да губи своята еластичност и се стига до нарушаване на структурата на колагена. В резултат на това, горните клепачи започват да падат и да затварят очите. Но един разумно нанесен грим може да прикрие това и видимо да подвигне клепачите.
Ето как:

  • Използвайте сенки в светли, неутрални цветове. Тъмните сенки визуално затварят очите.
  • Очертайте горния глепач. С очна линия прокарайте тънка линия, колкото се може по-близо до горните мигли. Линията трябва да се извие леко нагоре към външния ъгъл на окото. Препоръчително е да се използва сиво, кафяво или тъмнозелено, вместо черно. Ако предпочитате нежен грим, очертайте горния клепач със сенки за очи.


2.Белият молив може да стане Ваш добър приятел.
Използвайте бял молив за очи, за да "осветите" вътрешния ъгъл на окото. С малкия пръст нежно разтрийте белия молив, за да придобие естествен вид. Ако се чувствате уморени и сънливи, използвайте бял молив за целия долен клепач.

3.С допълнителна възглавница за сън ще намалите подуването на очите.
Никой не иска да се събужда с подпухнали клепачи, които да затварят очите. За да предотвратите това, спете на две възглавници. Повдигането на главата с още една възглавница намалява задържането на течности в областта на лицето.

4.Победете отока на очите със студени пакетчета от чай.
Отново се събудихте с подпухнали очи? Не се отчайвайте. Вземете две пакетчета чай, накиснете ги за една минута в гореща вода, а след това за няколко секунди в студена. Легнете, поставете ги на клепачите и ги оставете 10-15 минути.

5.Прикрийте тъмните кръгове около очите с коректор.
За да прикриете нежеланите тъмни кръгове около очите, използвайте коректор. Ако кръговете са със син цвят, използвайте коректор с жълта основа. Ако кръговете са с кафяв оттенък, потърсете коректор с цвят на праскова. За да се получи добро покритие, използвайте пръстите си. Не мажете, а разнесете коректора с леки потупвания.

6.Акцентирайте върху горните мигли.
Извивавачът за мигли и спиралата имат силата да върнат времето назад. За максимален ефект, преди да използвайте извивачът за мигли, нагрейте го със сешоар за десетина секунди. След извиването на миглите, нанесете два слоя спирала с особено внимание към корените на миглите. Изберете най-черната спирала, която можете да намерите. Така очите Ви ще изглеждат по-светли и по-свежи.

7.Не нанасяйте спирала на долните мигли.
Това насочва погледа надолу. Освен това, няколко часа след гримиране, малки парченца от спиралата могат да доведат до потъмняване на областта под очите.

8.Не прекалявайте с пудрата за лице.
Не се опитвайте да прикриете линийките и бръчките около очите с пудра. Колкото повече пудра нанасяте, толкова по-видими стават нежните линии по кожата.

9.Очертайте избледнелите вежди.
С течение на годините веждите стават по-редки и губят своя цвят. Избледняването на веждите състарява очите. Затова е много важно да подсилвате цвета им с подходящ молив за вежди или сенки за очи. Очертаните и добре оформени вежди отвличат вниманието от други несъвършенства на кожата около очите - бръчки, сенки и др.

10.Използвайте матови, а не мазни сенки за очи.
Бръчките се появяват не само около очите, но и по клепачите. Само половин час след нанасянето на мазни сенки на очите, те ще започнат да се събират в бръчките на клепачите и ще подчертаят Вашата възраст. Мазните сенки акцентират текстурата на кожата. Затова използвайте сенки за очи с матов ефект. Най-добрия избор на цветове: сметана, праскова, светло кафяво, сиво и ярко розово.

Извод: Когато годините започват да личат върху лицето, най-доброто правило за грим на очите е: По-малкото е повече!

Може би ще Ви бъде интересно да прочетете още:

Тайната на прекрасната кожа. Полезни съвети, информация, маски и още...

Протеинова маска за подмладяване

Лицеви упражнения против бръчки и отпусната кожа

Професионални съвети и инструкции за съвършен макияж. Подробен наръчник

Надяваме се, че сме били поне малко полезни на всички наши читатели!

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign