Обаянието на златните вълни...


Красивата магия на морето е нещо, което трудно може да се опише с думи.Омайната гледка на прииждащите вълни, тяхната целувка с пясъчния бряг, играта на слънчевите лъчи по водата - това е нещо, което може да се съзерцава часове... също, както и игривите пламъци на живия игън. Морските вълни, особено в спокойно и приятно време, успокояват, всяват чувство на мир в душата и носят вдъхновение. Този пленителен природен подарък е съумял да улови фотографа Дейвид Ориас. Неговите снимки очароват и секват дъха със сюрреалистичната си красота...


Може да Ви се стори, че неговите снимки не са нищо повече от добре модифицирани цифрови изображения, но това съвсем не е така. Златните вълни на Дейвид са резултат от професионална работа с камера, а не чудо на фотошопа.

Калифорнийският фотограф е специалист в няколко жанра снимки, но най-любимото му направление са морските пейзажи.

Заснемането на вълни в цялата им красота и полет е нелека задача, но Дейвид има уменията и усета да улови природната прелест в цялото й великолепие.

Произведенията на Дейвид неведнъж са били окачествявани като цифрови рисунки, но самият фотограф признава, че обработката на снимките в графичен редактор е минимална.По думите на фотографа неговите познания относно графичните редактори са на лаик - той свежда обработката на снимките единствено до редакция на контраста и/или наситеността.Дейвид пренебрегва цялостната обработка на снимките в графични редактори и предпочита да изчака иделните естествени условия, за да може да заснеме неповторимата красота на морето.В какво се крие тайната на яркостта и живеца, лъхащ от снимките на калифорниеца?Ефектът се постига посредством дълга експозиция, висококачествена оптика, правилните настройки и най - важното, светлина.Като всеки добър фотограф Дейвид чудесно знае, че "златните часове" са времето по разсъмване и залез, когато слънцето създава перфектните условия за заснимане на морските вълни.

Слънцето е главният декоратор на вълните и в какви цветове ще украси вълните днес, утре или след седмица е нещо, зависещо само от него.Надяваме се, че сме внесли в деня Ви малко красота. :) Ако обичате фотографията, може би ще Ви бъде интересно да обърнете внимание и на:

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign