Марс и Венера... Или кой е по-по-най?

Казват, че мъжете и жените са долетели от различни планети на Земята и тук са се срещнали. Нищо чудно. Ние гледаме по различен начин на света, мислим различно и дори разговаряме различно по телефона. Не си приличаме нито като физиология, нито като анатомия. За психиката да не говорим. И все пак не можем един без друг... Всъщност, какво по-хубаво от това!

· Жените говорят три пъти повече от мъжете и много по-бързо. Напомнете го на партньора си, когато започне да се дразни от бърборенето Ви.

· Тази зона от мозъка, която контролира възприятията, е значително по-малка при адамовците. Затова не се обиждайте, че партньорът Ви е вечно глух към Вашите безкрайни молби най-после да Ви купи това, и това, и това...

· Женското сърце е по-малко по размер. И може да вмести любовта само към един-единствен мъж – при Него. Повторете това на избраника си, ако той все пак е забелязал лекия Ви флирт с някой негов приятел или колега.

· Женската кожа е доста по-тънка и по-суха от мъжката. Обяснете това на своя партньор, когато за пореден път похарчите половината си заплата за дълбоко овлажняващи и подхранващи кремове. Вашата неувяхваща красота – ето неговият основен капитал. ;)

· Мозъчният център, отговарящ за сексуалната възбуда на мъжете, е два пъти по-голям от този на жените. Следователно не бива да обвинявате житейския си спътник, че се заглежда постоянно, дори погледът му съвсем откровено да е втренчен в задните части на Вашата най-добра приятелка. Той не е виновен, виновна е природата. Разбира се, гореспоменатият съвет важи само и единствено, когато говорим за „изцепки“ в рамките на допустимото. Между другото, мъжете мислят за секс на всеки 52 секунди, за разлика от прекрасната половина на човечеството, чиито представителки – според статистиката, си спомнят за „това“ само веднъж на ден.

· Телесната температура на мъжете е малко по-висока от женската. Струва ли си да се чудите защо в прохладна вечер Той не може да повярва, че Ви е студено, и не се сеща да Ви наметне със сакото си. Напротив, мисли си: „Замръзва?! Как ли пък не! Навън е поне 20 градуса. Ах, тези вечни уловки...!“

Доказано е, че...

... евите живеят средно с 6 години по-дълго.

... в процеса на стареене мъжкият мозък се свива три пъти повече от женския.

... дамите пеят фалшиво 6 пъти по-рядко.

... черният дроб на жените произвежда по-малки количества от фермента алкохолдехидрогеназа, призван да разгражда алкохола. Тоест организмът им не е особено устойчив на въздействието на спиртните напитки с всички произтичащи от това последствия.

... силният пол отслабва по-лесно и по-бързо, а дамите се избавят по-трудно от тлъстините, особено ако са съсредоточени върху бедрата им.

... от депресия страдат всяка четвърта жена на света и всеки десети мъж.

... до 45 години повечето мъже виждат идеално надалеч, при техните половинки обаче зрението започва да се влошава още след 35.

... диапазонът на честотите, възприемани от женското ухо, е много по-широк. На всичко отгоре нежният пол чува прекрасно до 38 години, понякога и до по-късно, а силният започва да губи слуха си след 32 години, като все по-трудно улавя високите звуци.

Кой е по-умен?

Макар мозъкът им да е по-лек, официално е признато, че жените са по-съобразителни от мъжете – очевидно тук размерът няма значение. Учените са установили и още нещо: тази част от главния мозък, която свързва двете полукълба, е пет пъти по-голяма при потомките на Ева, като нервните окончания в нея са с 30% повече. Именно с това се обяснява способността на жените да вършат куп неща едновременно: готвене + чистене + маникюр + занимания с потомството + мила беседа с отрудения съпруг. Природата все пак има чувство за справедливост и за да компенсира силния пол, му е дала възможността по-добре да се съсредоточава в решаването на конкретни проблеми, изхвърляйки от съзнанието си всичко странично и маловажно, което би могло да попречи.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign