5 златни правила за красиви очи


1. Око за око
Средствата за разгримиране трябва да са предназначени именно за очите, тоест да притежават повишена разтваряща способност и да съдържат специални компоненти. Уважаващите себе си марки държат много те да бъдат с киселинно-основен баланс, максимално близък до баланса на кожата, тоест 5,5-5,6 pH.

2. Внимавайте от младини
На 20 години клепачите изглеждат добре, но в тях вече започват процесите на стареене. Именно на тази възраст трябва да се сприятелите със средствата, върху чиито опаковки стои надписът „за околоочния контур“.

3. Правилните грижи
Сутрин: През топлите месеци на годината се нуждаете от тонизиране и защита – роля, която изпълняват козметичните продукти със слънцезащитен филтър. Когато навън е студено, кожата Ви изисква не само защита, но и подхранване.
Вечер: Почистването е задължително за всички, овлажняването (ако нямат торбички) – за жените до 35 години, подхранването с подмладяващ ефект – за тези над 35.
Изборът: Той се прави в зависимост от индивидуалните потребности  на кожата. Затова четете етикетите – за каква възраст е продуктът, какъв проблем решава, кога се нанася, срок на годност. Така например, ако кремът запазва свойствата си 5 години, това означава, че в него има консерванти, което не е особено подходящо за чувствителните епидермиси.

4. Точков масаж
Тънката кожа около очите е склонна към разтягане. Така че нанасяйте крема или гела си с потупване, карайки го да прониква в горния клепач по посока на слепоочията, в долния – към носа. Свалянето на грима става с минимум движения – намокрете два памучни диска с подходящо за целта средство и ги поставете за минута върху клепачите си. Ресниците си пък „измийте“, като ги притиснете за няколко секунди между дисковете.

5. Масираната атака
Естествените „пружинки“ на кожата около очите са слаби. Специалният самомасаж обаче й дава възможност да се съпротивлява на разтягането и увисването. Притиснете средния си пръст към края на веждата откъм носа, показалеца към външния ъгъл на окото. С безименния пръст на другата ръка масажирайте, като описвате кръгове с малък диаметър, пространството между показалеца и средния си пръст. Първо по часовниковата стрелка, после обратно. Направете същото и с другото око.

Нежната грижа за околоочния контур

Грижа за красотата след 40-те

Тънкости в демакияжа

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign