Кристиан Лубутен и неговият път към върха


"Имах четири по-големи сестри и още ходех под масата, когато осъзнах, че всеки чифт нови обувки прави жените невероятно щастливи. Докато бях ученик, вместо да слушам уроците, рисувах обувки. А когато навърших 18 години, съдбата съвсем неочаквано ми се усмихна - получих писмо с предложение да започна работа във фабриката на Шарл Журдан, един от най-големите дизайнери на обувки във Франция и в света. На писмото стоеше датата 1 април и докато приятелите ми си умираха от смях, аз седнах и отговорих, че съм съгласен. И представяте ли си, от офиса на Журдан ми се обадиха и ме поканиха на разговор, след което ме назначиха. Две години по-късно реших, че е време да полетя на собствените си криле - работих на свободна практика за Ив Сен Лоран и "Шанел", после създадох своята марка. Първите ми обувки бяха хубави, но чувствах, че нещо не им достига. Един ден съвсем случайно видях как секретарката ми лакира ноктите си, грабнах четчицата от ръцете й и покрих подметките с лака. Бинго! Оттогава до днес жените по целия свят разпознават моите обувки именно по алените подметки.


Неговите съвети:

• За да разберете колко удобни и устойчиви са токовете, сложете една до друга обувките си върху идеално равна повърхност. Дори сандалите на свръхтънък ток не бива да се клатят, още повече да падат настрани.

• Сравнете два еднакви чифта с различни размери. Качествените обувки просто са "длъжни" да се различават едни от други като снимки на един и същ предмет, напечатани в различни формати - при по-големите например токът трябва да е малко по-висок от този на по-малките.

• Гледайте обувките да прилепват добре към краката Ви - да не ги стискат, но и да не седят прекалено свободно. В първия случай ходилата се деформират, във втория - съществува съвсем реална опасност от навяхване.

Christian Louboutin: Колекция обувки Есен/Зима 2012/2013

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign