Цистит: Рецепти от народната медицина


Студът и лошо защитената от него област на таза и бъбреците лесно могат да доведат до изостряне на цистита - заболяване, свързано с възпаление на пикочния мехур. Срещу болките в долната част на корема и зачестилото уриниране, народната медицина препоръчва следните средства:


  • Попарете в 0,5 л кипяща вода една стиска стъбла и листа от моркови. Захлупете съда и оставете да се запари за 1 час. Изпийте настойката в рамките на един ден, като я разделите на 3-4 приема. Всяка доза от настойката приемайте 30 минути преди хранене.
  • Залейте 1 с.л. смес от накълцани стъбла и листа на моркови и магданоз с 0,5 л гореща вода, захлупете плътно и оставете да престои 2 часа. Пийте по 1 с.л. от отварата 3-4 пъти дневно, 30 минути преди хранене.
  • Поставяйте веднъж дневно на долната част на корема си компрес от настърган (или от нарязан на много ситно) кромид лук. Дръжте компреса 1-2 часа.
  • Смесете по 1 ч.ч. мед, сок от ряпа и водка и ги оставете да престоят 3 дни. Пийте по 2 с.л. 3 пъти на ден преди хранене. Съхранявайте течността в хладилника.
  • Ако циститът Ви се изостри и телесната Ви температура се повиши, направете си гореща вана на краката. Веднага след това се завийте добре в леглото, като поставите на корема топъл компрес от сварени с кожата и добре размачкани картофи.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign