Какво ни очаква през 2013 - годината на Черната Водна Змия?Според китайския календар годината на Змията започва от 10-ти февруари 2013 година. Отново ни чака покровителството на черно и водно същество.
Каква е разликата? - Ако Драконът има ярко изразен мъжки характер и е белязан от знака Ян, то Змията притежава подчертано женски нрав, тоест - белязана е от Ин.

Змията и влиянието ѝ върху обществото

Годината на черната водна Змия ще премине в много по-спокойна, но измамно стабилна обстановка, отколкото изтеклата година на Дракона. Но не поради факта, че животът ще стане по-хубав, лесен и весел, а защото масите недоволни ще отидат в сянка, натрупали опит и осъзнали, че прякото и агресивно съпротивление срещу каквото и да било е безперспективно занятие.
Съществува вероятност от създаването на нови тайни организации, мистични ордени, секти и други общности, чиито членове ще имат достатъчно власт и мощ, за да могат да влияят върху съдбата на други хора и дори цели държави.
Също така, през този период, ще възникнат нови правителствени и частни надзорни органи, които ще имат за задача да шпионират и упражняват контрол върху действията на гражданите. Контролът постепенно ще стане тотален, макар че през 2013-та г. това все още няма да бъде толкова осезаемо и забележимо. Най-правилната стратегия е да се опитате  да не се набивате на очи, ако това не е крайно необходимо. Змията не обича показността.

Змията и развлеченията

Забележителните, ярки събития през 2013-та г. ще бъдат в пъти по-малко, отколкото през 2012-та. Змията не обича помпозността, тя предпочита тишината и спокойствието за сметка на партитата, шоутата и гръмките тържества. Змията има други задачи: работата над собственото Аз – самоусъвършенстване; размисли над неблагоприятни обстоятелства и създаването на планове за промяна; анализ върху отношенията, които са далеч от съвършенство.
За да не провокирате недоволството на покровителката на годината, през свободното си време е най-добре да се занимавате с развитие на собствената си личност, с учение, получаване на нови знания и умения, усвояване на спокойни и медитативни хобита. Четенето на книги през 2013-та г. е за предпочитане пред танците, партитата и употребата на опияняващи напитки и препарати.
Към екстремните занимания Змията се отнася също толкова негативно, ето защо заниманията с активни и рисковани видове спорт също следва да бъдат практикувани с повишено внимание.

Змията и личния живот

През 2013-та г. приятелските и любовни връзки ще бъдат подложени на изпитание, проверени за издръжливост и сила. Изискванията към и от близките ни ще нарастнат, много хора ще започнат усилено да търсят скрити мотиви в постъпките и думите на онези, на които по-рано са вярвали безрезервно. Съмненията в отсрещния човек неимоверно ще нарастнат. Казано накратко – всеки ще търси под вола теле, а някои дори ще го намират.
Могат да възникнат конфликти, свързани с имущество и частна собственост.

В много отношения Змията е антисоциално същество, ето защо ще провокира желанието да прекарвате времето в уединение, да си устроите местенце, където никой няма да ви пречи или намери. Към подобни действия трябва да се отнасяме с разбиране, тъй като почти на всеки ще му дойде реда да пожелае да се усамоти. Това не е показател, че взаимоотношенията са охладнели – вътрешният мир изисква не по-малко внимание и грижи от външния.

През 2013г. ще се наложи да намерим нови точки на съприкосновение с приятелите си. Могат да възникнат ситуации, в които егоизмът и егоцентризмът ще надделеят значително. Като цяло користните лични интереси ще се окажат по-важни от запазване на приятелството. Много от хората ще търпят други до себе си, не поради факта, че им е приятно с тях, а просто защото получават материални облаги.
Впрочем, ако се случи така, че през 2013-та г. дадени взаимоотношения се разпаднат, това ще означава само едно – че те никога не са били особено крепки. Тоест, през годината на Змията всичко фалшиво и повърхностно ще си отиде,  а това далеч не е повод за тъга. Изпитанията ще ни направят по-опитни и мъдри.

В любовта Змията е консервативна и вятърничава едновременно. Леки романси ще възникват постоянно, но ще носят повече проблеми, отколкото радости и удоволствие. Наред с това хората ще правят всичко възможно, за да привържат към себе си любимия човек – възможно е използването и на шантаж, манипулация,  психологически натиск.

И все пак, през 2013-та г. съществуват отлични шансове да срещнете своята втора половинка. Тогава взаимоотношенията ще се градят не само на любов, но и на взаимна изгода и сходство на цели и интереси.

Змията и работата

Змията е решителна и умна, ето защо през 2013-та г. успех ще имат тези, които използват умствените си възможности на максимум и не се оставят на течението. Вярно е, че Змията понякога е мързелива, но това се случва само тогава, когато знае, че нейното бездействие няма да се отрази върху резултатите от положения труд. Когато е необходимо, покровителката на годината работи без да подгъва крак и дарява с милостта си, онези, които обичат и умеят да се трудят.

В същото време годината на Змията ще изобилства от малки, но ужасно досадни неприятности. Капризите на съдбата ще пометат онези, които живеят безразсъдно и безотговорно без да мислят за бъдещето и последствията от постъпките си.

Занимаващите се с анализи, социология, наука (и други образователни дейности) ще имат късмет. Змията обожава мислещите хора и ги дарява с благосклонността си.
Удостоява с благоволението си и творческите хора – поети, писатели, художници, музиканти Змията притежава фин и изискан вкус, така че талантливите ще бъдат третирани ласкаво. "Драскачите" обаче ще се наложи да открият нова сфера на дейност - Змията не прощава бездарността и безцеремонно наказва "вредителите".

През годината на Змията решенията ще бъдат вземани по-скоро на интуитивно ниво, използвайки не само трезвия ум и хладната пресметливост, но и вътрешното  си 6-то чувство. Само тогава направеният избор ще бъде правилен и ще донесе благополучие.

Змията и парите

За разлика от щедрия Дракон, Змията се отнася изключително внимателно към финансовите въпроси. Тя не възприема необмисленото харчене на пари за развлечения и излишни предмети. Ще се наложи старателно да обмисляте всички свои покупки, за да не изтекат парите измежду пръстите ви.
Затова пък към спестовните, икономични хора Змията се отнася много положително. През 2013-та г. те няма да имат проблеми с финансите. Паричните им постъпления може и да не бъдат особено големи, за сметка на това обаче ще са регулярни, така че хората ще имат възможност не само да задоволят потребностите на семейството си, но и да спестяват.

Парадоксалното при Змията е това, че при цялата й пресметливост и спестовност, тя обожава красивите тоалети - смяната на визията за нея не е само необходимост, а и удоволствие. Ето защо, ако си купувате нови дрехи през годината, няма да бъдете наказани от двойнственото създание. Нещо повече - през 2013-та г. се препоръчва да се обличате колкото се може по-елегантно, стилно и скъпо.


Змията и престъпността

През 2013г. ще има много повече интриги, задкулисни игри и коварни действия. Престъпността ще се повиши, в това число ще набъбнат и финансовите измами. Като цяло годината на черната водна змия ще е благодатно време за хора, като персонажа на А.К.Дойл - професор Мориарти. Онези, които никой не вижда и не знае, ще вършат делата си, без да излизат от сенките. Съществува реален риск от хакерски атаки срещу банки, сървъри на различни организации, а така също и върху сметките на обикновени граждани, Бъдете внимателни и не доверявайте никому ПИН кода си, както и друга важна информация.
Могат да възникнат нови финансови пирамиди, които обаче ще бъдат по-незабележими и добре обмислени от старите. Ще бъдат изобретени нови начини за отбиване на средства от населението, като не е изключено някои от тях да бъдат инициирани от правителството или приближени нему кръгове.

Змията и държавата

На държавно ниво годината ще бъде изпълнена с непонятни и неприятни изненади. Възможна е появата на парадоксални закони, измамни обещания и правителствени решения, от които ще пострадат обикновените хора. Въпреки това,  онези, които успеят да се приспособят към промените, ги чака по-комфортен начин на живот, в сравнение с останалите, преживяващи болезнено случилото се или с другите, които ще се бунтуват. Съществува вероятност от затягане на закона за нарушаващите обществения ред.
Административните престъпления ще бъдат наказвани в пъти по-сериозно, отколкото през 2012-та г.

Змията и здравето

За съжаление годината на Змията може да се окаже също толкова 'богата' на инциденти и самоубийства, колкото и годината на Дракона. Разликата е в това, че ако през годината на Дракона хората са действали по-скоро импулсивно, поддавайки се на моментен порив, то Змията провокира далеч по-щателното обмисляне на подобни актове. Ето защо е изключително важно да отделите специално внимание на нервната си система, да не допускате натрупването на стрес и изпадането в депресия. Оптимизмът и вярата в бъдещото благополучие ще ви защитят от редица неприятности.
Като цяло в зоната на риска ще бъде всичко, свързано с нервните окончания - съществува вероятност от лицеви нервни настинки, ревматизъм и остеохондроза. Трябва да се избягва пренапрягането на мускулите на краката и гърба, пазете се и от измръзване.
Внимание следва да се обърне и на храносмилателния тракт. Съществува опасност от хранителни инфекции, отравяне с риба и други морски продукти, проникване на паразити в организма (от типа на глисти, тении и други червеи). Не употребявайте сурови морски продукти и избягвайте посещенията на съмнителни ресторанти, 'специализирани' в японската кухня.

Обобщавайки, можем да заключим, че годината на Змията ще бъде достатъчно голямо предизвикателство. На практика промени ще възникват във всички житейски области. Поводите за радост няма да са много, но пък всеки ще има възможността да пренастрои мирогледа си и да се научи да живее в съответствие със случващото се около него.
За да избегнете големите неприятности, които годината може да ви поднесе, следва да вземете предвид натрупания опит, при това не само собствения, но и на поколенията, тъй като съществува вероятност от връщане към вече случилото се.
Ако спокойно и обмислено се занимавате с делата си, щателно изпълнявате поетите отговорности и не вървите срещу установения ред, то 2013-та г. може да се окаже за вас дори по-хубава и успешна от 2012-та. Най-важното - не правете нищо, за което после ще съжалявате. Всяка една постъпка трябва да е добре обмислена, а решението - претеглено.

Екипът на БеллаДонна желае на Вас и близките Ви една щастлива и успешна 2013-та година! :)

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign