Работата в офис изморява кожата


Климатичната инсталация, застоялият и сух въздух влияят неблагоприятно на кожата и косата. Какво да правим, за да предотвратим последиците?

Сухи устни

По тях няма потни жлези и затова много бързо изпръхват. Поддържайте ги, като редовно нанасяте лек хидратиращ крем. Когато се гримирате, използвайте червила, в които има хидратиращи съставки.

Обезводнена кожа

За запазване влагата в епидермиса, която лесно се изпарява при климатичната инсталация, нанасяйте всяка сутрин върху лицето си крем с богато хидратиращо съдържание, витамини и алое вера.
Изчакайте няколко минути, за да попие напълно и едва тогава пристъпете към гримиране.
Не подценявайте и вътрешната хидратация на организма, като поемате поне 1,5 л вода дневно.

Лъщящ нос

Всяка сутрин преди да се гримирате, нанасяйте върху централната част на лицето крем, който стяга порите и матира тена. Козметичните препарати с глина също действат много добре. Освен това избягвайте обилното консумиране на ястия с мазни сосове и колбаси. Яжте колкото може повече плодове и зеленчуци.

Кръгове около очите

За предпочитане са козметичните препарати с ретинол и витамин С. Те изгалждат епидермиса и същевременно заличават средите от умора.

Повехнал тен на лицето

Обърнете внимание на грижите за кожата вечер, като използвате неутрализиращи и антиоксидиращи козметични препарати, които да улеснят обновяването на клетките през нощта, да стимулират тяхната дейност и да подобрят микрокръвообращението в кожата.

Сивеещи коси

Използвайте шампоани с витамини и колаген за възстановяване на блясъка. Ведръж седмично нанасянето на подхранваща маска допринася за укрепване на косъма.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign