Как да изчистим петната от боя за коса по кожата


И най-опитните дами могат да се изцапат, ако практикуват боядисване на косата в домашни условия. Малко невнимание е достатъчно, за да се сдобиете с неприятни петна по кожата.
Когато става дума за петна от боя за коса, препоръчително е да се водим от принципа "По-добре да ги предотвратим, отколкото да ги чистим след това".

Превантивен метод: Вазелин, балсам за коса, лосион за тяло. Най-добрият начин да предотвратим появата на петна при боядисването на косата, е да създадете "мазна" бариера между боята и кожата. Преди да започнете боядисването, намажете рисковите зони (кожата на шията, челото, ушите и слепоочията) с вазелин, балсам за коса или лосион за тяло и боята може да не попие в кожата.

Въпреки това, ако получите неприятни петна от боя по лицето или ръцете си, може да ги отстраните с:

1.Сода бикарбонат и препарат за миене на съдове

Направете смес от равни количества сода бикарбонат и преперет за миене на съдове. Нанесете част от сместа върху влажна кърпа или гъбичка и нежно търкайте петната, докато изчезнат. Содата бикарбонат има качество на ексфолиант.

2.Паста за зъби

Пастата за зъби съдържа абразивни частици, които са достатъчни да премахнат петната от боя за коса, преди да са засъхнали по кожата. Нанесете малко количество паста за зъби и оставете да подейства няколко минути. След това, с влажна кърпа или гъбичка подсушете петната и измийте кожата с вода. Пастата не трябва да съдължа гел, а най-добре действа пастата, което е предназначена за избелване на зъбите.

3.Бебешко масло

Бебешкото олио е приятел на нежната кожа, но е враг на петната от боя за коса. Напоете памук или гъба с бебешко олио и с кръгови движения търкайте петната по кожата. Бързо ще забележите, че те изчезват. Може да намажете петната по кожата и да оставите олиото да действа през нощта. На следващия ден, когато се миете, неприятните петна ще изчезнат при измиването.

4.Ацетон или лакочистител

Ацетонът е много ефективен при премахване на петна от боя по кожата. Но избягвайте да го използвате за петна по лицето, особено в областта на очите, защото там кожата е много деликатна. Не използвайте ацетон, ако имате чувствителна кожа. Най-безопасно е да го използвате само за петна по ръцете и ноктите.


  • Имайте предвид, че ефективността на всеки от тези методи варира в зависимост не само от боята, но и от типа на Вашата кожа. Много по-лесно е да премахнете боя за коса от мазна кожа, отколкото от суха кожа.
  • Важно е да не чакате. Отстранете петното веднага, щом го забележите върху кожата. Колкото повече чакате, толкова по-трудно става отстраняването на боята за коса.


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign