11 Необичайни приложения на захарта


Любимата Ви торта в никакъв случай не би била толкова вкусна, ако сладкарите забравят да сложат захар, а сутрешното кафе не би Ви донесло сладко начало на деня, ако в него няма няколко кристали захар. Никой не спори, че захарта подслажда живота, но не е задължително с нея да правите само сладки чудеса в кухнята, за да усетите допълнителните й ползи.
Ето няколко необичайни приложения на най-популярната бяла сладост:


 1. За по-дълготрайно червило на устните. Много дами се възмущават от факта, че на всеки час трябва да коригират червилото си. След нанасянето на червилото поставете малко захар на устните. Оставете 1-2 минути да постои залепнала за тях, а след това ги оближете. Захарта ще фиксира червилото, за да остане то по-дълго време на устните.
 2. Домашен пилинг за тяло. Захарта е отличен ексфолиант, което означава, че не трябва да използвате скъпо струващи средсва, за да премахнете мъртвия слой клетки от кожата. Просто направете паста от 1/2 чаша захар и 1/4 чаша бадемово масло или зехтин. Леко нанесете върху кожата с кръгови движения, а след това разтъркайте, за да отмахнете мъртвите клетки. Ефектът е видим, при това веднага.
 3. За по-дълъг живот на цветята във вазата. Цветята във ваза са освещаващ детайл, който разкрасява дома, но за съжаление те нямат дълга трайност и живот. За да запазите цветята свежи по-дълго време, добавете една чаена лъжичка захар във водата на вазата. Друга рецепта е 3 с.л. захар и 2 с.л. ябълков оцет в 1 литър вода. Захарта се грижи за стъблото на цветето, а оцетът предотвратява размножаването на бактерии, а Вие ще имате букет, на чиято красота ще се радвате по-дълго време.
 4. Премахва зелените петна от трева по дрехите. Сигурно косата Ви се изправя, когато видите, че децата отново не са внимавали и са озамали новите си дънки със зелени петна? Направете паста от топла вода и захар и нанесете върху петната от трева. Оставете да постои около час, след което изперете дрехата. 
 5. Омекотява устните. Направете смес от захар и зехтин и нанесете върху устните. Изчакайте 30 секунди, нежно разтъркайте, а след това отстранете сместа с влажна кърпа. Ще получите перфектно нежни устни, готови за грим или целувки. 
 6. Успокоява болката на езика, причинени от люти или горещия ястия. Консумацията на прекалено люти или горещи ястия често е свързана с болезнени изживявания. За да успокоите болката, лапнете една чаена лъжичка захар или една бучка захар. Достатъчно е да подържите захарта в устата, без да преглъщате. Ако болката е причинена от люта храна, то млякото също може да помогне.
 7. Почиства мръсните и мазни ръце. Вашият съпруг се връща от гаража с черни ръце? Поставете захар върху дланите и добавете малко бадемово масло. Кристалите от захарта имат абразивно действие, под чието влияние мазнините и мръсотията бързо ще изчезнат.
 8. Служи като естествен депилатоар. С бяла захар може да направите захарна кола-маска, която ще направи краката Ви гладки и нежни. В метален съд смесете 2 чаши захар, 1/4 чаша вода и 1/4 чаша лимонов сок. Варете, докато сместа добие приятен меден цвят. Използвайте сместа, за да отстраните нежеланите косми.
 9. За почистване на машини, с които мелите. Машините, с които мелите кафе или подправки натрупват масла, които имат силен аромат. Захарта може да помогне, защото поглъща масла и аромати. За да освежите машината, пуснете в машината 1/2 чаша захар за 2 минути. След процедурата изтрийте с влажна кърпа.
 10. За по-добро съхранение на торти и бисквити. Искате тортата или бисквитите да останат пресни за по-дълго време? В затворена кутия, в която ги съхранявате, поставете и няколко кубчета захар. Захарта поема влагата.
 11. Успокоява хълцането. Не можете да спрете да хълцате? Лапнете чаена лъжичка захар и кажете "Сбогом" на досадното хълцане.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign