Château Mouton Rothschild създава художествена галерия на техните етикети за вино

Легендарната винарна Château Mouton Rothschild обяви плановете си за откриване на художествена галерия, която ще представи етикети за вино, създадени от световно известни художници като Пикасо, Анди Уорхол, Марк Шагал и Салвадор Дали.

След края на световното турне на изложбата «Mouton Rothschild: Картини за етикети» установява своя постоянен дом в имението на  Château Mouton Rothschild, който се намира в община Пуйяк, окръг Медок, Франция. Там тя ще функционира паралелно с The Museum of Wine in Art.
До момента винарната се ремонтираше и е време да отвори врати за посещения.
За повече от 70 години избата работи със световноизвестни художници. Етикетите на виното Château Mouton-Rothschild са дело на легендарни артисти като Анди Уорхол, Аниш Капур, Пикасо, Салвадор Дали, Марк Шагал, Люсиен Фрайд, Принц Чарлз, китайският калиграф Gu Gang и много други.

Първият етикет за Château Mouton Rothschild е създаден през 1924г от художникът кубист Жан Карлю. Следващото произведение на изкуството се появява през 1945г, след победата над нацистка Германия - негов автор е френският художник Филип Жулиен. Впоследствие това се превръща в традиция. Етикетите се проектират от известни художници и традицията продължава и до днес.
Следва да отбележим, че пътуващата изложба на етикети за вино «Mouton Rothschild: Paintings for the Labels»  обикаля света от 1981г. насам, като е представена в градове като Москва, Санкт Петербург, Лондон, Ню Йорк и много други.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign