Прическата: Какво скриваме (и разкриваме) с нея...


Тя казва много неща за истинската ни самоличност, за господстващите черти в
характера ни и за нашето отношение към света. Неслучайно Джеръм Елмър, професор по психология в Канзаския университет, твърди: „Здравата и грижливо поддържана коса издава енергия, оптимизъм и компетентност в социалната област.“

Разкритите тайни

Не само психолозите са в състояние да дешифрират женския характер, ориентирайки се по прическата. Това го могат и почти 44% от адамовците.
* Късото е символ на куража и самоувереността.

Според психолозите жена, която спуска дългата си коса над ушите, търси най-вече сигурност и закрила в живота.

·       Казват, че дамите, спрели избора си на дългата, гладка коса, държат на класическите канони на красотата и са твърде сдържани в поведението си.
·       Евите, събиращи косата си в кок или на опашка, създават впечатление за дистанцираност и на околните им е доста трудно да установят пълноценен контакт с тях.
·       Асиметричната линия на подстригване и ексцентричните прически излъчват послание, което гласи: „Все ми едно какво мислите за мен!“
·       Сигурно знаете, че решение да отрежат дългата си коса вземат жени, които се сблъскват с кардинални промени в личния си живот. Драстичното подкъсяване след раздяла с партньора например казва на света: „За момента ми е дошло до гуша от мъжете!“
Важни подробности

·       Пътят, разположен в средата на главата, е знак за уравновесеност. Жената, която носи косата си по този начин, държи най-вече на реда и е така добре организирана във всекидневието, че нищо не може да я извади от равновесие.
·       Ако някоя ева крие лицето си под завеса от коса, тя се оказва не толкова загадъчна, колкото затворена в себе си и дори леко отегчителна особа.
И цветът говори
·       Без значение дали е дълга или къса, кестенявата коса е избор на чувствителните жени, които не споделят всичките си тайни дори с най-близките си хора.
·       Блондинките събуждат закрилническия инстинкт на силния пол, имат млад дух и весел характер.
·       По традиция тъмната коса се свързва с огнения темперамент и радостта от живота.
·       Ярките цветове от червената тоналност показват самоувереност и непукизъм.
Внимавайте много с мъже, които пускат дълги бакенбарди – освен че избягват да  „обличат“ в думи чувствата си, те рядко дават реални доказателства за тях!
·       Бретон – по всяка вероятност не показвате на света чувствата, които изпитвате, дори когато те са много силни – любов, омраза, презрение....
·       Каре – класическият начин на оформяне на косата издава известен конформизъм в мисленето и поведението.
·       Откритото чело – Жените, които не се страхуват от препятствията и трудностите. Откриват без страх лицето си, даже да не е съвършено.
·       Страничен път – Ако е вдясно, Вие се ръководите от интуицията си, ако е вляво – доверявате се само на здравия разум.
·       Стъпаловидно подстригване – предизвикателната прическа се носи от самоуверени и убедени в своя чар дами.
·       Къдрици – Тези, които се спират на романтичните букли, знаят добре какво харесват мъжете.
·       Откритите уши са знак за отвореност към света и хората, за толерантност към чуждите слабости. При положение, че косата Ви открива едното ухо, Вие очевидно чувате само това, което искате да чуете.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign