Варненската поетеса Мариела Русева ще Ви научи да обичате повече...в стихове

    Най-новата книга от Издатество „Славена”- „Да ме обичаш ме научи”, вече е на книжния пазар! Едно красиво бижу-стихосбирката  на варненската поетеса Мариела Русева! Това е първата издадена книга от авторката , но интересът към нея беше предизвикан още в началото на есента и оттогава стремглаво расте! На 01.10.2013г поетесата организира поетична вечер със запомнящия се лайт-мотив : „Вместо чао-обичам те”. На чаша ароматно вино, пред избрани приятели и ценители на романтичната поезия, в уютния арт-салонДевойки французойки” атрактивната поетеса представи някои от произведенията, включени в първата стихосбирка.
Снимка: Любомир Маринов - bulo

    Точно на Никулден (06.12.) книжката със забележително красиви арт-фотографии беше вече в ръцете на развълнуваната поетеса.Случайна или не е датата,размислите ще оставим на астролозите,но е факт,че в стиховете  боси нозе оставят следи по морския пясък,миди дращят в обувките,огърлици от водорасли кичат женските гърди вместо накити ...
    Интересна от гледна точка на нумерологията е и датата на официалното представяне на „Да ме обичаш ме научи” – 11.12.13г! Най-уютната книжарница във Варна-книжарница „Сиела” демонстрира своето гостоприемство,отзивчивост и ентусиазъм в подготовката на предстоящата премиера.Самата авторка предпочита по-различно и нестандартно представяне и сформира млад творчески екип,кипящ от талант и креативност.Стихове от книгата ще бъдат поднесени от самата авторка и известния актьор-режисьор Стоян Радев.В ролята на водеща ще се изяви поетесата -журналистка Милена Белчева.А младата  художничка с изключителни заложби Магдалена Пюскюлева ще сподели  своята свързаност с любовта ,като нарисува Поетична Душа по време на поетичния рецитал.
    Веднага след представянето в Книжарница „Сиела”,ФКЦ-Варна,поетесата ще отпътува за София, където от 10 до 15 декември се провежда Международния панаир на книгата в НДК.”Да ме обичаш ме научи” ще бъде на щанда на Издателство „Славена”-щанд 10А,междинно ниво 1-2 . Авторката ще се срещне с читатели, колеги и партньори.
   До 20 декември известният съвременен Майстор на късия разказ Стефан Бонев ще направи всичко възможно,въпреки предколедната еуфория да организира поетичното представяне на своята любима поетеса – Мариела Русева в град Пловдив.Известният прозаик и поетесата са свързани помежду си в един авангарден проект на Стефан Бонев,известен като Матрицата „Недоизречено”.В творческа комуникация между тях се ражда първата авторска симбиоза на думи и преживявания,сливане на два различни свята,докосване между провокация и интерпретация.Така се поставя началото на поредица от конкурси върху Матрицата на Стефан Бонев.
   Желаем на  Мариела Русева все така шеметно творческо развитие.Поетичната й книга „Да ме обичаш ме научи” наистина ще ви вдъхнови-ако не да творите,то поне да кажете на някого „Обичам те!”.

   Книгата „Да ме обичаш ме научи” можете да откриете в книжарници „Сиела” в цялата страна и на www.slavena.net

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign