Бретонът: Правила за употреба


Под прикритие

Бретонът е култовият детайл в една прическа, твърдят в един глас големите стилисти. Лошото е, че той може както да преобрази напълно лицето Ви, така и да подчертае всички негови недостатъци. Затова, преди да се решите да последвате най-актуалната тенденция в прическите, трябва да си дадете ясна сметка дали ви отива, като непременно се посъветвате с фризьора си. Помнете: не е никак лесно да откриете както „своя“ цвят червило, така и „своя“ бретон. Възползвате ли се обаче от съветите ни, със сигурност ще намерите най-подходящия вариант. А намерите ли го, надали някога ще поискате да се разделите с него.

Правилата

Не отивайте на фризьор с предварителна идея в главата и още повече със снимка от списание в ръце. Откъде знаете, че бретонът, подходящ за Риана или за Мадона, ще отива и на Вас? Доверете се на професионалиста.

Трябва да се съобразите със следните фактори:

Пропорции и овал на лицето, височина на челото, гъстота на косата. И щом Ви предложат конкретно решение, поинтересувайте се дали то ще увеличи визуално носа Ви и няма ли да привлече вниманието към масивната Ви брадичка. Можете и направо да заявите: „Искам да скрия високото си чело.“ Та кой по-добре от Вас познава слабите Ви страни?
Непременно попитайте стилиста как трябва да оформяте бретона си в домашни условия, каква четка и стайлинг продукти са ви нужни за целта.

Особени белези
Вашият бретон
Тънкости
Кръгло или сърцевидно лице
Ще Ви отива леко „накълцан“ или отрязан по диагонал бретон – и двата вида стесняват визуално скулите и издължават лицето.
Подстриганият на черта плътен бретон Ви е абсолютно противопоказен, понеже заобля допълнително лицето.
Квадратно лице
Вашият най-добър избор е силно филираният бретон с неравномерна дължина, омекотяващ резките черти на лицето.
Ако събирате косата си на кок или в опашка, или пък я топирате за обем над челото, непременно пуснете няколко дълги кичура край слепоочията.
Издължено лице
Бретонът, покриващ веждите Ви, ще скъси оптически лицето Ви.
Отиват Ви обемни, заоблени бретони, които се оформят с кръгла четка и сешоар.
Високо чело
Лесно ще го скриете с помощта на плътен бретон, стигащ до веждите.
Никога и под никакъв предлог не носете къс бретон – той ще привлече всички погледи към Вашия незначителен физически недостатък.
Широки скули
Прекрасно ще Ви стои пищен дълъг бретон, преливащ в изтънени кичури от двете страни на лицето.
Избягвайте късите геометрично оформени бретони – те ще утежнят и без това масивното Ви лице.
Къдрава или чуплива коса
 Изберете бретона си, съобразявайки го с формата на лицето. Той обаче не бива да е прекалено плътен, защото ще Ви е ужасно трудно да го изправите.
Подгответе се психически за всекидневно боравене с четка и сешоар – къдравият бретон представлява доста комично зрелище.
comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign